Ons zorgsysteem

Wereldwijd leven honderden miljoenen kinderen met de gevolgen van oorlog en conflict. Gescheiden van huis, school en geliefden worden velen overspoeld met angst en verdriet. Daarom ontwikkelen wij een zorgsysteem waarin goede, effectieve psychosociale hulp aan kinderen en hun families centraal staat.

Kinderen zijn de toekomst

Het 'War Child Zorgsysteem' is een combinatie van tien wetenschappelijk onderbouwde methoden om het welzijn van kinderen in conflictgebieden te verbeteren. Onze werkwijze baseren wij op ruim 25 jaar ervaring in werken met - en leren van - kinderen. Zo garanderen wij de hoogste humanitaire standaarden. Wij helpen kinderen hun innerlijke kracht terugvinden en grip te krijgen op hun toekomst door psychosociale steun, bescherming en onderwijs te verenigen.

Voor en door kinderen

De échte ervaringsdeskundigen, dat zijn de kinderen. En hun familieleden, leerkrachten en gemeenschappen. Daarom betrekken wij de directe omgeving van kinderen bij onze projecten. Zo creëren wij met de hele gemeenschap veilige plekken waar kinderen kind kunnen zijn, vrij kunnen groeien, leren en spelen. Op deze manier wordt ons zorgsysteem onderdeel van de leefomgeving van kinderen - en worden onze methoden uiteindelijk door de gemeenschap zelf uitgevoerd.

Meten is weten

Ons werk is gebaseerd op beproefde humanitaire methoden - absoluut. Maar wij leggen de lat nog een stuk hoger. Ons team van wetenschappers test, evalueert én optimaliseert onze interventies. Zo kunnen wij de positieve impact op kinderen niet alleen zien, maar ook bewijzen. Meten is weten - en hoe meer bewijsmateriaal wij kunnen verzamelen, hoe meer partners zich achter onze missie scharen. Met ons groeiende netwerk van experts bereiken wij steeds meer kinderen in oorlog.

War Child kinderen onderwijs in Jordanië

Bewijsmateriaal voor onze interventies betekent: méér partners waarmee wij onze krachten bundelen

Foto: War Child

Vivianne Veilige Plek TeamUp Oeganda - War Child

Met ons groeiende netwerk van partners bereiken wij steeds meer kinderen in oorlog

Foto: War Child