Winnaars gepimpte premières musical War Child bekend

Amsterdam, 31 mei 2013 - De tien winnaars van de gepimpte premières van de War Child musical Voor kids gaat de zon op zijn bekend. Elke school krijgt een gepimpte première compleet met limousine, rode loper en een VIP gast. De premières hebben plaats tussen 20 juni en 10 juli en worden door heel het land uitgevoerd.

Scholen die de schoolmusical uitvoeren én een actie organiseren om het werk van War Child te steunen, maakten dit jaar kans op een bijzondere première. Onder andere War Child-ambassadeurs Marco Borsato en Jetske van den Elsen zullen ieder één van de scholen bezoeken.

Winnaars
Noord-Brabant:            De Kleine Weide in Oijen
Limburg:                      St. Petrusschool in Sittard
Groningen:                   Sint Nicolaasschool in Haren
Friesland:                     Koningin Julianaschool in Kollum
Drenthe:                      OBS De Woldstroom in Meppel
Noord-Holland:             6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam
Flevoland:                    OBS De Tjotter in Lelystad
Zuid-Holland:               BSO Kleine Klinker in Spijkenisse
Utrecht:                       CVS Ridderhof in Vreeland
Gelderland:                  De Rietendakschool in Apeldoorn

Syrische vluchtelingenkinderen
De acties die de leerlingen organiseren zijn bedoeld voor projecten van War Child in het noorden van Libanon, waar de organisatie Syrische vluchtelingenkinderen helpt. Net als de Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In zogeheten Safe Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school zijn geweest. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.

War Child-ambassadeur Marco Borsato over zijn bezoek aan Syrische vluchtelingen: “In Libanon heb ik gesproken met gevluchte Syrische kinderen. Het is heel belangrijk dat deze kinderen de kans krijgen op een veilige plek hun ervaringen te verwerken. Onderwijs krijgen en gewoon weer even kunnen spelen.”

Voor kids gaat de zon op
Basisscholen konden dit schooljaar weer gratis de schoolmusical Voor kids gaat de zon op aanvragen, naar een idee van Marco Borsato en geproduceerd door Albert Verlinde. De musical is 100% gesponsord tot stand gekomen door de steun van heel veel bedrijven. Scholen die zich aangemeld hebben voor de schoolmusical van War Child ontvingen een gratis musicalpakket met musicalboekjes, een cd met de liedjes en actiematerialen.

De gepimpte premières worden mede mogelijk gemaakt door ABC Specials.
Voor meer informatie over de schoolmusical: www.warchildschoolmusical.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de premières en acties door scholen kunt u contact opnemen met Mieke Wouters persvoorlichter War Child | 06 - 48 13 97 66 | mieke.wouters@warchild.nl