Senior Advocacy en Communicatie Specialist (32 – 40 uur)

Een netwerker met een ondernemende en creatieve mind set

Wie zijn wij

War Child Nederland bestaat uit ruim 50 gedreven professionals die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de inkomsten van War Child Global, alle fondsenwervende activiteiten in Nederland en voor de positionering en reputatie van de organisatie. Je maakt onderdeel uit van het Communicatie & Advocacy team en werkt nauw samen met het team Institutionele Fondsenwerving en Programma’s in Nederland.

Jij bent

Een inspirerende team player die een creatieve aanpak ontwikkelt voor onze advocacy en communicatie-activiteiten, met een specifieke focus op de Nederlandse overheid, Institutionele donoren en EU-instanties. Je hebt grote affiniteit met de inhoud van War Child’s werk, waarbij je oog hebt voor het vertellen en schrijven van mooie verhalen die beleidsbeinvloeders maar ook het brede publiek weten te raken. Je houdt van dynamiek, denkt buiten de gebaande paden, bent daadkrachtig en zet jouw humor graag in binnen een ambitieus en warm team.

Jouw taken

 • Je zet de koers uit en bouwt aan een advocacy-strategie die past binnen de positionering van War Child in Nederland en die de communicatie- en fondsenwervende activiteiten versterkt;
 • Je vertegenwoordigt War Child in diverse Nederlandse netwerken van samenwerkende goede doelen - zoals het Platform Humanitaire Acties, de Dutch Relief Alliance en Partos;
 • Je analyseert ontwikkelingen op het gebied van politiek en beleid, met name gericht op ontwikkelingssamenwerking en financiering voor thema’s binnen dit beleid;
 • Je inspireert collega’s met verrassende communicatie & campagnes gelinkt aan advocacy thema’s en weet die op creatieve wijze weg te zetten;
 • Je schrijft communicatieplannen voor projecten gefinancierd door institutionele donoren;
 • Je schakelt met collega’s van War Child’s internationale communicatie- en advocacy-teams en stuurt op content- en campagne kansen die jij kunt doorvertalen voor de Nederlandse markt;
 • Je adviseert het War Child Nederland management team t.a.v. specifieke beleidsposities, en geeft advies over de aanpak van strategische partnerschappen, advocacy-aanpak campagnes en communicatie.

Profiel

 • HBO of master in Internationale betrekkingen, politicologie of communicatiewetenschappen
 • Minimaal 5 jaar ervaring als (Senior) Advocacy specialist of Communicatie Adviseur
 • Een netwerk in de Nederlandse humanitaire sector
 • Uitstekende Plannings- en organisatorische vaardigheden
 • Uitmuntende schrijfvaardigheden en een vlotte pen in het Nederlands zijn een must
 • Beheersing van Engels in spreken en schrijven
 • Affiniteit met het verhaal, de waarden en de positionering van War Child in Nederland.

Wat wij bieden

 • Salaris varieert van €3898 tot €4847 bruto per maand, op basis van 40 uur per week (het exacte bedrag wordt bepaald door de jaren van je relevante werkervaring)
 • 8% vakantietoeslag op basis van het jaarsalaris
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur
 • 29 vakantiedagen per jaar op fulltime basis (waarvan 3 vooraf vastgestelde vrije dagen)
 • Een volledig door War Child betaalde pensioenregeling
 • Netto tegemoetkoming in de thuiswerk -en reiskosten volgens on hybride werkbeleid
 • Maandelijkse mobiele telefoonvergoeding van €25 netto per maand
 • Goede sfeer, toffe collega's en natuurlijk het betekenisvolle doel van ons werk!

Onze organisatie

War Child Nederland is een dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en waar veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child Nederland extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het kantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. War Child Nederland besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van kinderen in oorlog en doet er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn op het niveau van de Nederlandse NGO sector. Het kantoor is gevestigd in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Momenteel werken we in een hybride vorm, met de combinatie van thuis en op kantoor.

Solliciteren


Wij nodigen je uit om zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 22 april 2024 te solliciteren. Upload je CV (maximaal twee pagina’s) en motivatie dan hieronder. Je kan je (creatieve) motivatie delen in word, PDF of foto-format. Sollicitaties worden overwogen wanneer deze binnen komen en we beginnen met een gesprek zodra een geschikte kandidaat(en) solliciteert. De selectieprocedure bestaat uit 2 gesprekrondes en 1 opdracht.

Is dit niet jouw droombaan? Steun War Child Nederland door deze vacature te delen met je netwerk!

Veiligheid

War Child werkt vanuit humanitaire waarden en normen. Van mogelijke nieuwe collega’s vragen we hetzelfde. Voor War Child staat de veiligheid van de kinderen en jongeren die we steunen voorop. We bestrijden elke vorm van misbruik. Omdat we willen dat kinderen en jongeren geen enkel risico lopen komt dit uitgebreid aan bod bij de werving van nieuwe collega’s. Als onderdeel van sollicitaties vragen we daarom om referenties naar aanleiding van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme en een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Gelijke kansen

War Child droomt dat alle kinderen in vrede kunnen leven, wie ze ook zijn en waar ze ook opgroeien. Daarom is War Child trots dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die met ons wil werken. We bevorderen diversiteit en willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. War Child selecteert mogelijke nieuwe collega’s ongeacht hun gender, ras, nationaliteit, beperking, leeftijd of seksuele voorkeur.

Sollicitaties

We besteden zoveel mogelijk van onze inkomsten aan de ondersteuning van kinderen en jongeren. Daarom werken we efficiënt. Dat betekent dat we alleen sollicitaties bekijken die we via onze websites ontvangen. Mochten we een geschikte persoon vinden vóór de sluitingsdatum, verwijderen we de vacature van onze websites. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we dan niet meer in behandeling nemen.