Educatie Expert Sabah is bezorgd

Sabah Dakroub is Education Advisor bij War Child Libanon. Zij is bezorgd over de miljoenen oorlogskinderen die niet naar school kunnen. Zij zijn de dupe van een oorlog waar ze niet om hebben gevraagd.

Onzekere toekomst

Lana* (12) uit Aleppo is een van die kinderen die niet naar school kan. Door het geweld vluchtte ze twee jaar geleden met haar familie naar Libanon. Sindsdien gaat Lana niet meer school. “Ik heb zo te doen met kinderen zoals Lana. Eerst een afschuwelijke oorlog meemaken. En vervolgens in een vreemd land zonder vooruitzicht op een toekomst", vertelt Sabah.

“De gevolgen dwalen door mijn hoofd”

In veel landen waar oorlogskinderen wonen, zijn er te weinig scholen. Klassen zitten overvol. En de leraren die er zijn, missen vaak de vaardigheden om goed onderwijs te geven. 

Sabah ontmoet veel kinderen die al jaren geen school meer van binnen hebben gezien. Het gevolg is geen toegang tot banen op de arbeidsmarkt, armoede, onwetendheid... de lijst gaat maar door en door.

War Child helpt

War Child biedt oorlogskinderen hoop op een betere toekomst. We zorgen voor inhaalonderwijs, zodat ze snel weer kunnen aanhaken bij het normale onderwijs. En we verbeteren de kwaliteit door leraren te trainen.

Help oorlogskinderen aan onderwijs

Een verloren generatie ligt op de loer. Dit laten we niet gebeuren. Wij willen kinderen zoals Lana onderwijs bieden. Zodat zij kunnen rekenen op een toekomst. Help je mee met een donatie? Elk bedrag is welkom.

Met jouw steun kunnen oorlogskinderen straks weer onderwijs krijgen. Om te leren voor later. Voor een leven vol kansen. Doneer hier!