Wat kun jij doen voor vluchtelingen?

De beelden van miljoenen kinderen op de vlucht laten je niet meer los. Zij hebben alles achter moeten laten en de meest vreselijke dingen meegemaakt. Ze weten niet waar hun opa of oma is. Of hoe het nu met hun vriendjes gaat. Dit geeft je als buitenstaander misschien een machteloos gevoel. Toch zijn er wel dingen die jij kunt doen.

Gevluchte kinderen hebben eten, drinken en onderdak nodig. Maar dat is niet het enige. Ze hebben verschrikkelijke dingen gezien en zijn getraumatiseerd na een lange, moeizame reis. Hun vertrouwen is beschadigd. En ze kampen met negatieve gevoelens, zoals pijn en verdriet. Als ze niet snel geholpen worden, is blijvende emotionele schade onvermijdelijk. Daarom is psychosociale noodhulp geboden, zodat zij de oorlog een plek kunnen geven.   

Jouw hulp is nodig

Ze moeten leren andere mensen weer te kunnen vertrouwen en hun pijn en verdriet een plekje te geven. Hulp die War Child aanbied. En daarvoor is geld nodig. Met jouw financiële steun vangen wij kinderen lokaal op, zo dicht mogelijk bij huis. 

Doe een gift

Help gevluchte oorlogskinderen en maak acute psychosociale noodhulp op locatie mogelijk. Je kunt ons werk al steunen met een kleine donatie. Met 8 euro per maand help je een oorlogskind een jaar lang. 

 

 

 


Kom in actie

 Kom je liever in actie? Dat kan natuurlijk ook. Bedenk zelf een actie of doe inspiratie op en neem een kijkje op onze actiepagina . Haal zo geld op voor de hulp aan gevluchte oorlogskinderen. Hulp die zij nu harder nodig hebben dan ooit.