"Het is voor iedereen, hoe slecht of goed je conditie ook is!"

Waarom kom je in actie voor War Child? Dit vragen we aan Jethro van Warrior Fitness: fitness en bootcamp lessen waarvan een deel van de inkomsten naar War Child gaat.

Wanneer besloot je in actie te komen?

"Als aanloop naar de Kili-Challenge 2017 ben ik een aantal zaken gaan doen om sponsorgeld in te zamelen. Een daarvan was het trainen van een groepje mensen die aan Krav maga (een Israëlische zelfverdedigingskunst) deden om fit te worden. De inkomsten gingen naar War Child."

Deze ervaring smaakte voor Jethro naar meer: "Toen de Kili-Challenge over was, ben ik dit blijven geven onder de naam 'Warrior Fitness'. Uiteindelijk zijn er ook andere mensen aangehaakt en nu train ik elke week om 19:30u in Hilversum."

Wat is je doel?

"Het doel is structureel aandacht te vragen voor War Child en dit te koppelen aan een sportieve activiteit. Op die manier wil ik uitdragen dat iedereen z’n steentje kan bijdragen." De combinatie van goede doelen en sport is voor Jethro een bekende formule: "Vorig jaar heb ik ook een aantal andere ‘Charity Challenges’ gedaan."

Hoe gaat het met de actie?

"Het loopt goed! Afgelopen jaar heb ik 10% van de inkomsten aan War Child geschonken. Eigenlijk was het meer, omdat ik bijvoorbeeld de zaalhuur van de Krav Maga school aan War Child mocht schenken!" 

Wie kan er meedoen?

Als je in de buurt van Hilversum woont en zin hebt in een goede workout, ben je wat Jethro betreft al helemaal welkom: "Het is voor iedereen, hoe slecht of goed je conditie ook is!"

MEER OVER HET WERK VAN WAR CHILD

KOM OOK IN ACTIE!

Tekst: Luc van Doorne
Beelden: Warrior Fitness