War Child wint prestigieuze wetenschapsprijs

De Zwitserse Jacobs Foundation heeft bekendgemaakt dat War Child de Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 heeft gewonnen. Hier zijn wij ontzettend trots op! Het prijzengeld zetten wij in voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van onze methodes.

De stichting prijst War Child’s wereldwijde inspanning op het gebied van psychosociale hulp aan oorlogskinderen. De onderscheiding brengt de belangrijke rol van de afdeling Research & Development van War Child internationaal onder de aandacht. 

Wist je dat…

  • War Child’s afdeling Research & Development bestaat uit dertien enthousiaste onderzoekers die aan de hand van academisch onderzoek zorgen voor de nodige expertise voor onze internationale programma’s in het veld?
  • Mark Jordans, naast hoofd Research & Development bij War Child, ook hoofddocent is aan het King College in London?
  • Het Research & Development team van War Child op het moment werkt aan veertien lopende projecten in samenwerking met onder andere het Rode Kruis en de Vrije Universiteit in Amsterdam?

  • War Child actief is in veertien landen?

  • War Child in Nederland met TeamUp gevluchte kinderen in 16 AZC’s bereikt?

  • De onderzoekers binnen War Child naast het publiceren van wetenschappelijke artikelen, ook betrokken zijn bij de publicatie van het boek 'Mental Health in Refugee and Post-Conflict Population', dat binnenkort uitkomt? 

  • War Child zich onder andere onderscheidt door het opzetten van programma’s gericht op praktische vaardigheden? Mark Jordans: “Het versterken van vaardigheden die kinderen in het normale dagelijks leven gebruiken: vriendschappen opbouwen, omgaan met problemen, stress op school of in je omgeving. Kortom, het leren ‘dealen’ met dingen die in jouw directe omgeving lastig kunnen zijn”.

Dit bereikte War Child in 2016