War Child en The Albus Hotel

Na jarenlang zelf donateur te zijn geweest besloot Taco van der Meer ook met zijn bedrijf een zakelijke relatie aan te gaan met War Child. Van der Meer is eigenaar en oprichter van The Albus Hotel en restaurant Senses in Amsterdam. Als Business Friend van War Child kan hij zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen. “Ik vind het belangrijk om rekening te houden met de toekomst. En de toekomst, dat zijn de kinderen”

Kinderen zijn de toekomst

De reden dat Van der Meer Business Friend is geworden van War Child, is simpel. Hij heeft vertrouwen in de organisatie en is ervan overtuigd dat het geld op de juiste plaats terecht komt. “War Child steunt kinderen, en kinderen zijn de toekomst. War Child werkt met veel vrijwilligers, en doet er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op deze manier komt het geld terecht waar het hoort: de kinderen.”

Enthousiasmeren

Naast een structurele bijdrage waarmee de onderneming van Van der Meer het Buidling Skills, Changing Futures project in Noord-Oeganda mogelijk maakt, stimuleert hij ook zijn klanten en relaties om het werk van War Child te steunen. “Wij willen mensen enthousiasmeren om te doneren aan War Child.” Zo heeft Van der Meer een heus loyalty-programma opgezet. “Klanten kunnen punten sparen en deze doneren. Ook schenken wij voor iedere klantbeoordeling op Trip Advisor € 2,50 aan War Child. Zo worden de mensen getriggerd oorlogskinderen te helpen.”

Duurzaam ondernemen

Van der Meer vindt het belangrijk om rekening te houden met de mensen om zich heen. Daarom is het voor hem van groot belang dat hij met zijn hotel en restaurant rekening houdt met het milieu, de huidige generatie en de toekomst. “Het is belangrijk dat wij duurzaam ondernemen, en ook van groot belang dat onze partners dat doen.”  

 Meer over The Albus en Senses is te vinden op:  
  

 

 

 

 

Van der Meer deelt graag zijn ideeën en argumenten met andere ondernemers. Zij mogen hierover contact met hem opnemen via: taco@albushotel.com

Meer verhalen uit het War Child Business Netwerk