War Child heeft een professor in huis

Prachtig nieuws uit de wetenschappelijke wereld. War Child heeft namelijk sinds 1 juli een eigen leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze functie wordt bekleed door Mark Jordans. Mark is het hoofd van de onderzoeksafdeling van War Child en hoofddocent aan King’s College in Londen. En nu is Mark dus ook nog bijzonder hoogleraar Child and Adolescent Global Mental Health aan de Universiteit van Amsterdam. Kortom, War Child heeft een heuse professor in huis!


Met deze leerstoel...

    • kan War Child promotiestudenten aannemen en/of begeleiden;
    • wordt ons onderzoekswerk academisch ingebed;
    • kunnen wij aanspraak maken op andere fondsen;
    • kan War Child makkelijker andere samenwerkingen binnen de academische wereld aangaan.

Bekroning op War Child's visie

Volgens Mark is deze leerstoel een bekroning op de visie van de onderzoeksagenda van War Child. "Deze leerstoel gaat 1-op-1 over waar wij als organisatie mee bezig zijn. Namelijk: het opzetten, evalueren en opschalen van een zorgsysteem om kinderen in conflictgebied te ondersteunen.”

Zo houden wij ons bezig met de vraag hoe hoe War Child nog meer kinderen nóg beter helpen met het verwerken van hun - soms traumatische - ervaringen in conflictgebieden. Want dat is hard nodig. Op dit moment bereikt War Child ruim 350.000 kinderen wereldwijd, terwijl zo’n 250 miljoen kinderen opgroeien in conflict. Er is dus nog ontzettend veel werk aan de winkel. En is het heel belangrijk dat wat War Child doet, ook werkt.

Video over het werk van War Child

Plicht om effectiviteit te bewijzen

Daarmee gaat Mark nu aan de slag aan de Universiteit van Amsterdam. “Wij hebben een grote verantwoording af te leggen aan onszelf, onze donoren, maar nog veel belangijker: aan de kinderen die we helpen. War Child heeft de plicht om haar effectiviteit te bewijzen en de programma’s aan te passen indien nodig. Daar zijn we dag in dag uit mee bezig.”

Vond je dit interessant? Lees dan:

- Meer over Mark en zijn werk voor War Child

- Deze prestigieuze prijs wonnen wij begin dit jaar voor ons onderzoekwerk

 
Tekst: Peter Schouten
Beeld: Jeppe Schilder / War Child / Jacobs Foundation