War Child Carrousel

Speciaal voor alle vrijwilligers en voorlichters organiseeren we de War Child Carrousel. Het is een dag vol inspiratie en beleving, met trainingen van o.a.

War Child medewerkers. We hebben drie workshoprondes naar keuze, één gezamenlijke workshop en sluiten af met een borrel. Naast de verschillende workshops is er een informatie- en ideeëntafel met iemand van de Vrijwilligersafdeling, netwerkmogelijkheden en een verrassing achteraf om als vrijwilliger te gebruiken.

Locatie: hoofdkantoor War Child, Amsterdam
Datum: zaterdag 26 september 2015, van 10:30 tot 16:30 uur.

Programma
10.30-10.50 Inloop
10.50-11.10 Opening
11.10-12.10 Workshop ronde 1
12.20-13.20 Workshop ronde 2
13.20-14.00 Lunch
14.00-15.00 Workshop ronde 3
15.00-15.30 Afsluiting
15.30-16.30 Borrel

MELD JE HIER AAN

Workshops

“Programma's in Libanon” door Sjoerd Sjoerd Veenstra (recruiter) 

Sjoerd is kort geleden in Libanon geweest. Hij kan je alles vertellen over de situatie daar, de programma’s en het team. Sjoerd is ook recruiter bij War Child. Dus heb je altijd bij War Child willen werken, dan is dit je kans om hem het hemd van zijn lijf te vragen.

“Lespakketten” door Iris Heijmans (manager Kids & Scholen) en Nienke Peeters (communicatie adviseur)

Maak kennis met de nieuwe War Child lespakketten. Deze toegankelijke opdrachten geven je de juiste handvatten om leerlingen bewust te maken van het leven als kind soldaat. Hoe pas je de pakketten toe en wat is er allemaal mee mogelijk? Iris en Nienke gaan de oefeningen ter plekke met je doen.

“Bedrijven en netwerk” door Nina Marx (actie coördinator bedrijven)

Tijdens deze workshop maak je kennis met de afdeling binnen War Child gericht op partnerships met bedrijven. Waarom en hoe binden bedrijven zich aan War Child? Nu ga je te weten komen hoe je tijdens voorlichtingen, of in je eigen netwerk, een win-win situatie kan voorleggen.

“Story Telling” door Sanne Gloria Verboom (actrice)

Voor deze workshop schrijf jij je eigen War Child verhaal op. Wat vertel je in een voorlichting? Het hoeft niet meer dan 5 minuten te zijn, maar bereid je verhaal goed voor. Sanne gaat met behulp van de Meisner techniek jouw verhaal krachtig en inspirerend maken. Dit is een training waarin je, via een actieve en creatieve setting, leert te doen.

“Theatertechnieken” door Maaike Pollaert (theater regisseuse)

Acteurs leren in hun opleiding technieken om hun publiek een avond lang te boeien. In deze workshop leer je technieken achter het toneelspel doorzien. Maaike Pollaert is opleidingskundige en theaterregisseur en helpt professionals om zich met daadkracht te positioneren in het werk op basis van theatertechnieken.