War Child Backstage

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van War Child? Dit is je kans! Op zondagmiddag 28 januari openen wij onze deuren om jou te trakteren op een middag met inspirerende gasten, live muziek van onze ‘Jij&Ik’-koppels, workshops en nog veel meer.

Wanneer: zondag 28 januari 2018, van 13.30 tot 17.30 uur
Waar: Hoofdkantoor War Child Nederland, Helmholtzstraat 61-G, Amsterdam
Bekijk de routebeschrijving voor met de auto of het OV. Parkeren is op zondag gratis.

War Child Draait Door

Live vanuit ons hoofdkantoor starten we met een talkshow ‘War Child draait door’. Aan tafel schuiven naast de tafelheer of –dame, drie van onze experts aan. Mogen we je voorstellen aan:

  • Kate Radford. De drijvende kracht achter ons innovatieve lesprogramma ‘Can’t Wait To Learn', waarbij kinderen in conflictgebieden zelf leren rekenen en lezen via tablets.
  • Onze woordvoerder Peter Schouten, intern beter bekend als Peter Pers, zorgt ervoor dat ons werk zo goed mogelijk in kranten, op radio, tv en internet komt. 
  • Eamonn Hanson. De spokesman die ervoor zorgt dat psychosociale hulp aan kinderen in conflictgebieden op de (inter)nationale politieke agenda komt te staan.

Later op de dag kun je doorpraten met deze experts in de ontmoetingslounge, hebben we live muziek van onze bijzondere ‘Jij&Ik’-koppels en kun je kiezen uit verschillende inspirerende workshops. Bekijk rechts op deze pagina het programma voor exacte tijden en locaties.

Workshop TeamUp: oefeningen uit het veld

Wist je dat we sinds 2016 ook in Nederland werken? Dit initiatief heet TeamUp en breidt zich door het grote succes snel uit. Samen met Save the Children en UNICEF bieden we gevluchte kinderen in Nederlandse opvangcentra gestructureerde recreatieve activiteiten zoals sport, spel en dans. Deze oefeningen hebben altijd een dieperliggend doel. Ervaar zelf wat deze activiteiten met je doen. (Ook voor kinderen vanaf 12 jaar)

 

 Workshop War Torn: real life stories 

Ken Miller, internationaal expert op het gebied van psychosociale hulp in conflictgebieden, psycholoog en schrijver, weet als geen ander te vertellen welke impact oorlog op kinderen heeft. Zijn krachtige, hartverscheurende verhalen zijn gebundeld in zijn boek War Torn, welke centraal zullen staan tijdens deze sessie. Voorbij de krantenkoppen neemt hij ons mee naar het leven van kinderen, die getroffen zijn door de destructieve macht van oorlog. (Vanaf 18 jaar, Engels gesproken)

 

Workshop Safety First: werken in conflictgebieden 

Als je zo dichtbij het vuur werkt, is dat niet altijd zonder risico en gevaar. Wat voor onveilige situaties komen wij tegen in ons werk? Hoe zorgen wij ervoor dat kinderen en onze medewerkers veilig zijn? We zullen het je niet alleen vertellen, maar samen met onze trainers van Expat Preventive willen we je graag laten proeven aan onze voorbereiding op ons werk in het veld. Durf jij het aan? (Vanaf 18 jaar)

 

Kidsspecial: Beleef wat War Child doet

Wat doet War Child eigenlijk precies? In de deze workshop leer je alles over onze projecten in oorlogsgebieden en krijg je de kans om met andere kinderen een aantal spellen te beleven. Op die manier kun je eens ervaren wat er zo speciaal en leuk is aan de programma’s die we wereldwijd uitvoeren. Ook laten we je zien hoe je zélf een steentje kunt bijdragen. (Leeftijd 6-12 jaar).

Kidsspecial: Safe Space

Speciaal voor de kids hebben we een Safe Space nagemaakt. Daar kunnen ze allerlei activiteiten doen – zoals knutselen en de spelletjes die we ook aanbieden in het veld. Zo leren ze alles over de manier waarop we de oorlog uit kinderen halen: spelenderwijs. De grotere kinderen kunnen hier lekker chillen of dansen in de silent disco. En er is ook van alles te ontdekken voor een spreekbeurt over War Child. (Leeftijd 4-16 jaar)

Kidsspecial: Peace koekjes bakken

De keuken van restaurant Ginger & Ale is open voor onze keukenprins(ses)en, Zij kunnen daar samen met de chef kok peace cookies bakken, versieren en natuurlijk lekker opeten. (Leeftijd 4-16 jaar)

Heb je nog vragen over dit event? Stuur dan een mail naar backstage@warchild.nl.