Vrijwilliger War Child Team Experience

“Enthousiaste facilitator voor een energieke teamdag”

Ons concept

De War Child Team Experience is een uniek concept, aangeboden aan het bedrijfsleven, om het werk van War Child te kunnen ervaren door middel van onze actieve spelvormen. De deelnemers worden meegenomen in de achtergrond van deze activiteiten en waarom ze toegepast worden tijdens ons werk met kinderen die opgroeien in conflictgebieden. Het is een bijzondere ervaring voor een team, met als doel te inspireren en War Child dichterbij te brengen. Om zo een langdurige vriendschap met het bedrijf invulling te geven. En niet onbelangrijk: de donatie voor deze teamdag is een waardevolle bijdrage aan ons werk. Iedere War Child Team Experience wordt begeleid door een duo van twee vrijwillige facilitators. En dus zoeken we jou!

Jij bent

Energiek, pro-actief, daadkrachtig en je hebt affiniteit met het bedrijfsleven en bijbehorende dynamiek. Je bent communicatief sterk, integer, hebt humor, houdt van spelen en werkt graag en makkelijk met anderen samen. Op een natuurlijke en speelse manier begeleid jij een groep en weet met jouw enthousiasme mensen te raken. Je bent een goede storyteller en het verhaal van War Child kun jij straks op een enerverende manier voor het voetlicht brengen. Daarbij ben je in staat een veilige sfeer neer te zetten waarin deelnemers zich durven te uiten. Aan eventuele weerstand weet jij een positieve draai te geven.

Zowel Nederlands als óók Engels gaan jou makkelijk af en je bent flexibel inzetbaar. Ervaring in het geven van trainingen en/of kennis van groepsdynamica is een pré.

Je kunt niet wachten om

 • Met jouw inzet een verschil te maken voor kinderen in oorlog
 • Vol energie voor een groep te staan (door heel Nederland)
 • Een team van collega’s op hun gemak te stellen
 • Oefeningen en spelvormen succesvol te laten uitvoeren en nabespreken
 • Te zorgen voor reflectie en een verdiepingsslag naar ons werk
 • Een groepsgevoel te creëren
 • War Child op een professionele manier te vertegenwoordigen binnen een bedrijf
 • Iedereen met een enorm warm hart voor War Child de dag te laten afsluiten

Tijdsinvestering

 • Een selectie dag op zaterdag 10 december 2022.
 • Een trainingsweekend op 21 en 22 januari 2023.
 • Een keer zelf een try-out begeleiden als oefening.
 • Minimaal 4x per jaar een War Child Team Experience zelfstandig begeleiden Bestaande uit twee dagdelen (ochtend en middag) en in principe op een doordeweekse dag.

Enthousiast?

Wij nodigen je uit om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 23 november 2022 te reageren.
Stuur jouw motivatie, bij voorkeur in het Engels, in een filmpje aan ons door samen met je CV. Stuur dit via WeTransfer naar: vrijwilliger@warchild.nl
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marie-Therese Zwanenburg. Zij is bereikbaar via 020 – 422 77 77.

We zullen geschikte kandidaten uitnodigen voor de wervings- en selectiedag op zaterdag 10 december. Zo kunnen wij jou beter leren kennen, ervaar jij wat de rol in zal houden en kom je gelijk in aanraking met de oefeningen die ook tijdens de War Child Team Experience aan bod zullen komen. Na deze dag maken wij een selectie en zullen we onze nieuwe facilitators trainen. We zullen dan ook naar een geldige VOG vragen en je tekent onze Code of Conduct en Child Safety Policy.

Over War Child

War Child biedt een inspirerende werkomgeving. Er heerst een informele sfeer, zowel op ons kantoor als tijdens het werken op afstand. Daarnaast is er altijd veel ruimte voor creativiteit, inspiratie en eigen initiatief van medewerkers en zijn we dynamisch, innovatief en integriteitsgericht.

Past dit niet bij jou, maar wil je ons wel helpen geschikte kandidaten te vinden? Steun War Child dan door deze vacature te delen met jouw netwerk!

Veiligheid

War Child werkt vanuit humanitaire waarden en normen. Van mogelijke nieuwe collega’s vragen we hetzelfde. Voor War Child staat de veiligheid van de kinderen en jongeren die we steunen voorop. We bestrijden elke vorm van misbruik. Omdat we willen dat kinderen en jongeren geen enkel risico lopen komt dit uitgebreid aan bod bij de werving van nieuwe collega’s. Als onderdeel van sollicitaties vragen we daarom om referenties naar aanleiding van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme en een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Gelijke kansen

War Child droomt dat alle kinderen in vrede kunnen leven, wie ze ook zijn en waar ze ook opgroeien. Daarom is War Child trots dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die met ons wil werken. We bevorderen diversiteit en willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. War Child selecteert mogelijke nieuwe collega’s ongeacht hun gender, ras, nationaliteit, beperking, leeftijd of seksuele voorkeur.