Vrijwilliger War Child Team Experience

“Enthousiaste facilitator voor een energieke teamdag”

Ons concept

De War Child Team Experience is een uniek concept, aangeboden aan het bedrijfsleven, om het werk van War Child te kunnen ervaren door middel van onze actieve spelvormen. De deelnemers worden meegenomen in de achtergrond van deze activiteiten en waarom ze toegepast worden tijdens ons werk met kinderen. Het is een bijzondere ervaring voor een team, met als doel te inspireren en War Child dichterbij te brengen. Om zo een langdurige vriendschap met het bedrijf invulling te geven. En niet onbelangrijk: de donatie voor deze teamdag is een waardevolle bijdrage aan ons werk. Iedere War Child Team Experience wordt begeleid door een duo van twee vrijwillige facilitators. En dus zoeken we jou! (meer weten over de War Child Team Experience klik dan hier)

Jij bent

Energiek, pro-actief, daadkrachtig en je hebt affiniteit met het bedrijfsleven en bijbehorende dynamiek. Je bent communicatief sterk, integer, hebt humor, houdt van spelen en werkt graag en makkelijk met anderen samen. Jij kunt op een natuurlijke manier zelfstandig een groep begeleiden en weet straks het verhaal van War Child op een enerverende manier voor het voetlicht te brengen. Je bent in staat een veilige sfeer neer te zetten waarin deelnemers zich durven uiten. Aan eventuele weerstand weet jij een positieve draai te geven. En je wilt graag een verschil maken voor kinderen in oorlog.

Ervaring in het geven van trainingen en/of kennis van groepsdynamica is een pré. Ook ben je flexibel inzetbaar. Het is een voordeel als je in staat bent de training ook in het Engels te geven.

Je kunt niet wachten om

 • Met jouw inzet een verschil te maken voor kinderen in oorlog
 • Vol energie voor een groep te staan (door heel Nederland)
 • Een team van collega’s op hun gemak te stellen
 • Oefeningen en spelvormen succesvol te laten uitvoeren en nabespreken
 • Te zorgen voor reflectie en een verdiepingsslag naar ons werk
 • Een groepsgevoel te creëren
 • War Child op een professionele manier te vertegenwoordigen binnen een bedrijf
 • Iedereen met een enorm warm hart voor War Child de dag te laten afsluiten

Tijdsinvestering

 • Een selectiedag op zaterdag 29 januari 2022
 • Een trainingsweekend op 12 en 13 maart
 • Een keer meedraaien met een ervaren facilitator
 • Minimaal 4x per jaar een War Child Team Experience zelfstandig begeleiden. Bestaande uit twee dagdelen (ochtend en middag) en in principe op een doordeweekse dag.

Enthousiast?

Wij nodigen je uit om zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 14 januari 2022 te reageren.
Stuur jouw motivatie in een filmpje aan ons door samen met je CV. Stuur dit via Wetransfer naar: vrijwilliger@warchild.nl

We zullen geschikte kandidaten uitnodigen voor de wervings- en selectiedag op zaterdag 29 januari. Zo kunnen wij jou beter leren kennen, ervaar jij wat de rol in zal houden en kom je gelijk in aanraking met de oefeningen die ook tijdens de War Child Team Experience aan bod zullen komen. Na deze dag maken wij een selectie en zullen we onze nieuwe facilitators trainen. We zullen dan ook naar een geldige VOG vragen en je tekent onze Code of Conduct en Child Safety Policy.

Over War Child

War Child biedt een inspirerende werkomgeving. Er heerst een informele sfeer, zowel op ons kantoor als tijdens het werken op afstand. Daarnaast is er altijd veel ruimte voor creativiteit, inspiratie en eigen initiatief van medewerkers en zijn we dynamisch, innovatief en integriteitsgericht.

Past dit niet bij jou, maar wil je ons wel helpen geschikte kandidaten te vinden? Steun War Child dan door deze vacature te delen met jouw netwerk!

Veiligheid

War Child werkt vanuit humanitaire waarden en normen. Van mogelijke nieuwe collega’s vragen we hetzelfde. Voor War Child staat de veiligheid van de kinderen en jongeren die we steunen voorop. We bestrijden elke vorm van misbruik. Omdat we willen dat kinderen en jongeren geen enkel risico lopen komt dit uitgebreid aan bod bij de werving van nieuwe collega’s. Als onderdeel van sollicitaties vragen we daarom om referenties naar aanleiding van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme en een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Gelijke kansen

War Child droomt dat alle kinderen in vrede kunnen leven, wie ze ook zijn en waar ze ook opgroeien. Daarom is War Child trots dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die met ons wil werken. We bevorderen diversiteit en willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. War Child selecteert mogelijke nieuwe collega’s ongeacht hun gender, ras, nationaliteit, beperking, leeftijd of seksuele voorkeur.

Sollicitaties

We besteden zoveel mogelijk van onze inkomsten aan de ondersteuning van kinderen en jongeren. Daarom werken we efficiënt. Dat betekent dat we alleen sollicitaties bekijken die we via onze websites ontvangen. Mochten we een geschikte persoon vinden vóór de sluitingsdatum, verwijderen we de vacature van onze websites. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we dan niet meer in behandeling nemen.