Regio Vrijwilligers Midden & Oost

Wil je iets doen voor oorlogskinderen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger (ongeveer 8 uur per maand).

Jij
Je vindt het belangrijk om je voor War Child in te zetten en de visie en boodschap van War Child uit te dragen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en presentaties te geven gaat je gemakkelijk af. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die steeds een stapje vooruit kan denken en er van houdt om zelf initiatieven te ontplooien.

Jouw uitdaging
Als Regio Vrijwilliger van War Child bezoek je verschillende bedrijven, scholen, musea en evenementen in jouw regio. Je geeft voorlichting over War Child aan verschillende doelgroepen en zet ze tot actie aan. Je neemt cheques in ontvangst en je bedankt onze actievoerders. Je ontplooit initiatieven in je eigen regio en binnen jouw netwerk en weet optimaal gebruik te maken van kansen en mogelijkheden voor het werven van nieuwe acties. Heb je voorkeur voor een bepaalde doelgroep dan mag je dat natuurlijk zelf aangeven. Social media heeft voor jou geen geheimen en je houdt pro-actief contact met je regio via ons platform Yammer. Regelmatig hebben we ook evenementen, zoals de TV-Show en de Dam tot Damloop waarbij we ook hulp zoeken.

Jouw profiel
Het geven van presentaties en het praten voor groepen gaat je makkelijk af. Je hebt sterke contactuele eigenschappen en communiceert makkelijk op diverse niveaus. Voor jou geldt: afspraak is afspraak. Je kunt goed zelfstandig werken en je bent flexibel en proactief ingesteld. Je weet je netwerk in te zetten en acties te initiëren. Het is handig als je in het bezit bent van een auto en je bent minimaal 21 jaar. Je bent in staat om minimaal twee keer per jaar een training bij te wonen in Amsterdam, en je bent actief aanwezig bij de regiomeetings in jouw eigen regio. Je hebt één dag per maand tijd. Meer mag natuurlijk ook.

De organisatie
War Child is een jonge, dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. War Child besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van oorlogskinderen en doet er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Vrijwilligers zijn daarom essentieel voor War Child. Vanaf september 2013 is het kantoor gevestigd in de Amsterdamse wijk de Watergraafsmeer.

Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ons. Je bent onderdeel van het regioteam aangestuurd door de Regio Coördinator. Je krijgt de mogelijkheid om mee te doen aan interne trainingen en je wordt betrokken bij War Child evenementen. In keer in de twee jaar we het grote vrijwilligersfeest, waarbij we het afgelopen jaar in de spotlight zetten.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor oorlogskinderen? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar vrijwilliger@warchild.nl en vermeld “Regio Vrijwilliger” in het onderwerp. De procedure bestaat uit een telefonische kennismaking en een persoonlijk gesprek op kantoor in Amsterdam. Als Regio Vrijwilliger krijg je een vrijwilligers contract en vragen wij je een VOG te overleggen. Is dit niet de uitdaging voor jou? Steun War Child door deze vacature met je netwerk te delen!

Beschikbaarheid / Belasting
Je bent ongeveer 8 uur per maand beschikbaar. Je bent bereid en in staat om regiomeetings en trainingsdagen bij te wonen. Voorlichtingen en presentaties vallen vaak op werkdagen, maar ook in de weekenden. Twee keer per jaar woon jij de trainingsdag bij in Amsterdam. Deze zijn op zaterdagen. We verwachten hier je aanwezigheid om op de hoogte te zijn en je verder te ontwikkelen als Regio Vrijwilliger. Vier keer per jaar is er een regiomeeting in jouw regio, meestal in de avonduren. Deze meetings zijn belangrijk om op te hoogte te blijven van de ontwikkelingen in jouw regio en op de van het laatste nieuws van War Child.

Veiligheid van kinderen is voor War Child essentieel. War Child accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.