Vrijwillige Regio Coördinator Noord-Holland (Amsterdam en omgeving)

Wil jij een verschil maken voor kinderen in oorlog? Vind je het belangrijk en leuk om de boodschap van War Child over te brengen? En heb je ervaring met het aansturen en coachen van een team? Meld je dan nu aan als Vrijwilliger voor regio Noord-Holland.

Jouw uitdaging

De functie van Vrijwillige Regio Coördinator is erop gericht het vrijwilligersnetwerk in desbetreffende regio te ontwikkelen en te onderhouden. Het netwerk regio Noord-Holland bestaat uit ongeveer 10 Regio Vrijwilligers die voorlichting geven bij bedrijven en scholen, en hun netwerk en lokale kanalen gebruiken om fondsenwervende acties van derden te stimuleren. Hiervoor moeten zij goed op de hoogte zijn van doelstellingen van hun werkzaamheden én de resultaten daarvan. Aan jou de uitdaging om jouw regioteam zich verder te laten ontwikkelen en mooie successen te behalen om zo de impact voor kinderen in oorlog te vergroten.

Jouw verantwoordelijkheden

Als geen ander weet jij het team te motiveren en te voorzien van de benodigde informatie. Jij bent verantwoordelijk voor het coördineren van activiteiten in de regio en je stuurt de Regio Vrijwilligers hierin aan. Je houdt contact met ze en ondersteunt waar nodig. Ook organiseer je regiomeetings.

Als Regio Coördinator werk je nauw samen met de coördinator vanuit kantoor om de regio doelstellingen te bereiken en zorg je voor de verbinding tussen het kantoor en jouw team. Je bent bereid om minimaal vier keer per jaar naar Amsterdam te komen voor trainingen en meetings met de andere Regio Coördinatoren. De tijdsbesteding is ongeveer 4 uur per week. Je werkplek is vanuit huis.

Jouw profiel

  • Jij bent een verbinder, een coach, een mensen mens
  • Zaken voor elkaar krijgen is je tweede natuur en je krijgt daar energie van
  • Je hebt ervaring met het aansturen en ondersteunen van een team
  • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die vooruitdenkt en het leuk vindt om zelf initiatieven te ontplooien en anderen te stimuleren om dit ook te doen
  • Je bent bedreven in het onderhouden van contacten op diverse niveaus
  • Je beschikt over een uitstekend plan- en organisatievermogen

De organisatie

War Child is een jonge, dynamische organisatie waar veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child extern uitdraagt is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: Het is vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. We benutten graag het enthousiasme, het talent en de expertise binnen ons interne en externe netwerk. De inzet van vrijwilligers is daarbij essentieel, omdat War Child graag zoveel mogelijk budget besteedt aan het helpen van kinderen in oorlog.

Ons aanbod

We vinden het heel belangrijk dat jij je als vrijwilliger kunt ontwikkelen binnen je rol. Hiervoor bieden wij een mooi palet aan mogelijkheden, zoals vaardigheidstrainingen, webinars en kennissessies. Ook hebben we allerlei ondersteunend materiaal beschikbaar, waarmee je vol vertrouwen op pad kunt gaan voor War Child. Je bijdrage is geheel vrijwilliger maar je reiskosten worden vergoed.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar vrijwilliger@warchild.nl en vermeld “Vrijwillige Regio Coördinator” in het onderwerp. Je krijgt een vrijwilligerscontract en wij vragen je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.