Welke functies zijn er?

Zonder vrijwilligers zou War Child War Child niet zijn. Door de vrijwillige inzet van veel van onze medewerkers blijven de kosten van onze organisatie laag, wat weer ten goede komt aan ons werk in het veld. We nemen je werk als vrijwilliger dan ook zeer serieus. We begeleiden je, en houden je betrokken bij ons werk in het veld via ons intranet en diverse trainingsdagen.

Omdat wij veel aanmeldingen krijgen voor een vrijwilligersplek en wij niet iedereen een plaatsje kunnen aanbieden, volgt na een selectieprocedure een sollicitatiegesprek en wordt een ‘verklaring van goed gedrag’ van je gevraagd. Uiteraard krijg je reis- en onkostenvergoeding en zijn er allerlei leuke trainingen en workshops waarvoor je je kunt inschrijven.

Vrijwillige voorlichter

Als vrijwillige voorlichter vind je het leuk om je voor War Child in te zetten en de visie en boodschap van War Child uit te dragen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met het geven van presentaties en het spreken voor groepen. Je hebt affiniteit met kinderen en vindt het leuk om met kinderen samen te werken en te communiceren. Of je hebt affiniteit met het bedrijfsleven en wordt enthousiast om voor een bedrijf onze missie te verkondigen. Belangrijk is ook dat je je initiatieven ontplooit binnen je eigen netwerk en dat vervolgens omzet naar een mooie actie zodat er zo veel mogelijk geld wordt opgehaald. Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ons. Je bent onderdeel van het regioteam in jouw regio, aangestuurd door een regio coördinator. Uiteraard krijg je reis- en onkostenvergoeding en zijn er allerlei leuke trainingen en workshops waarvoor je je kunt inschrijven.

Bekijk of er een leuke vacature voor jou is en solliciteer direct!

 Vrijwilliger evenementen


Als vrijwilliger bij evenementen van War Child ben je inzetbaar op verschillende events. Zo deel je de ene keer medailles uit bij de Dam tot Dam en sta je de andere keer mee te helpen pannenkoeken bakken bij een event van de Kids Club. Of je werft kandidaten voor onze TV avond Jij&Ik tijdens een roadshow. Als vrijwilliger evenementen ben je welkom bij de trainingsdagen en op het jaarlijske vrijwilligersfeest.

Bekijk of er een leuke vacature voor jou is en solliciteer direct!

Vrijwilliger op het hoofdkantoor

Als vrijwilliger op het hoofdkantoor doe je nuttige ervaring op. Je werkt onder de manager van de betreffende afdeling en je bent echt onderdeel van het team. Bijvoorbeeld op de afdeling Marketing & Fundraising, de afdeling Voorlichting of de afdeling Online. Vrijwilligers op kantoor lunchen kosteloos mee in onze gezellige kantine en heb je recht op reiskostenvergoeding. We vragen je gericht te solliciteren op een van onze vrijwilligers vacatures op onze site. Open sollicitaties kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Check of er een leuke vacature voor jou is en solliciteer direct!

Vrijwilliger in het veld?

Wij snappen dat het uiterst interessant is om bij ons werk in de programmalanden als vrijwilliger aan de slag gegaan. Toch werkt War Child op dit gebied zo uitsluitend met lokale vrijwilligers. Zij spreken immers de taal en zijn beter op de hoogte van lokale structuren en gebruiken. Wij vinden het belangrijk dat kennis en ervaring voor het land behouden blijft als ons werk erop zit en War Child de aandacht op andere conflictgebieden richt. Om die reden werken wij dus uitsluitend met lokale vrijwilligers.

Check of er een leuke vacature voor jou is en solliciteer direct!

Vrijwilliger TeamUp

We zijn op zoek naar gekwalificeerde vrijwillige ‘facilitators’ om de recreatieve activiteiten van het project ‘TeamUp’ op de verschillende locaties te faciliteren. Als facilitator ben je onderdeel van een enthousiast team van minimaal vier andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week faciliteren jij en je team recreatieve activiteiten in de vorm van sport en spel voor kinderen in de leeftijdscategorie 6-17 jaar. Deze kinderen verblijven in opvanglocaties voor asielzoekers en vluchtelingen. De recreatieve activiteiten zijn thematisch onderbouwd en gestructureerd. Je wordt getraind in de toepassing van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep. Het doel van de recreatieve activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.

Geinteresseerd? Kijk dan hier voor meer info!