Vier samen kerst, en geef oorlogskinderen een veilige plek

Kerst komt er aan. De tijd om gezellig samen te zijn. Met je familie en vrienden. Samen lekker eten, spelletjes doen, feesten.

En, een mooie tijd om iets voor een ander te doen die het moeilijk heeft. Zoals kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog.

Organiseer een kerstdiner

Jij kunt deze kinderen helpen. Door een War Child kerstdiner te organiseren. Dat mag natuurlijk ook een lunch of ontbijt zijn. Nodig je familie en vrienden uit. Maak lekker eten, en dek de tafel met de War Child placemats, menukaarten, naambordjes en servetringen. Die krijg je gratis van ons. Bedenk ook hoe je geld wilt inzamelen. Misschien kun je goed kerstliedjes zingen? Of vraag geld voor de afwas, of het eten. En doneer het geld aan War Child.

Veilige plek
Met het geld kan War Child veilige plekken maken voor oorlogskinderen. Zij zijn vaak bang en verdrietig. Ze kunnen niet buiten spelen, en niet naar school. Zoals Habib, “In Syrië gingen we naar school, kwamen thuis en gingen spelen. We hadden alles. Door de oorlog moest ik vluchten naar Libanon. Nu verkoop ik spullen op straat. Om geld te verdienen voor eten en drinken." War Child zorgt voor veilige plekken. Hier kan Habib, samen met andere kinderen veilig spelen en leren. En weer dromen.

Doe mee met je kerstdiner! Meld je actie hier nu aan

PS Laat je ook even weten hoeveel gasten je verwacht?