Vier kerst met The Body Shop en steun War Child

The Body Shop houdt deze kerstperiode een speciale actie voor War Child onder het motto ‘Education is the greatest gift’. Bij aankoop van een giftset maakt The Body Shop een les voor een oorlogskind in DR Congo mogelijk. Dit is belangrijk want school is een plek waar oorlogskinderen weer gewoon kind kunnen zijn. Waar ze kunnen spelen, leren en lachen. Een plek waar ze veilig zijn.

"We zijn onder de indruk van en geïnspireerd geraakt door het werk van War Child. War Child geeft kwetsbare kinderen die moeten leven in de meest gevaarlijke plekken weer hoop. We wilden een actie opzetten met onze klanten waarmee we echt een verschil kunnen maken," zegt Nancy Bommel van The Body Shop.

De giftsets
De giftsets zijn vanaf nu verkrijgbaar in alle 45 filialen van The Body Shop in Nederland. De sets bestaan uit feestelijke make-up producten en lichaamsverzorgingsproducten. Voor elke verkochte set maakt The Body Shop een les voor een oorlogskind mogelijk. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien. Kijk voor het volledige aanbod op de website van The Body Shop

Ons werk in DR Congo
Een groot deel van het programma van War Child in DR Congo richt zich op onderwijs. Door middel van onderwijs hebben kinderen die slachtoffer zijn geworden van de conflicten, kans op een betere toekomst. We trainen leraren zodat de kinderen hun leerachterstand inhalen en helpen ouders het schoolgeld te vergaren. Ook worden de ouders voorgelicht door de kinderen over kinderrechten.

Daarnaast biedt War Child psychosociale hulp en bescherming aan de kinderen die slachtoffer zijn geworden van de conflicten.

Door het kopen van een van de giftsets steun je het werk van War Child in DR Congo. Help mee om de oorlog uit een kind te halen.