Videoboodschap Jan de Waegemeaker: Bouw mee aan vrede

 

Als country director van War Child Colombia heb ik een videoboodschap voor jou. Vorige week heb je van ons een dossiermap ontvangen over de situatie in Colombia. In Colombia is het vredesakkoord eindelijk getekend. Een stap in de goede richting. Maar nog een lange weg naar echte vrede.

Gewapende conflicten houden Colombia al meer dan vijftig jaar in hun greep. Sinds 1985 zijn bijna 45.000 kinderen vermoord. Duizenden Colombiaanse kinderen zijn door gewapende groepen ingezet als kindsoldaat afgelopen jaren. Veel kinderen zijn nog steeds bang voor het geweld dat ze in hun buurt, thuis en op school ervaren. Zo lang er niets gedaan wordt, blijft er het geweld bestaan.

We hebben in een aantal scholen Peace Spaces gemaakt. Dat zijn vreedzame plekken waar we kinderen 24/7 beschermen tegen het geweld en veilig kunnen leren. Ze leren hier ook om te praten in plaats van te vechten. Met jouw bijdrage maak je een belangrijk verschil in het leven van deze kinderen. Zij vormen de generatie die Colombia moet gaan opbouwen als er straks echt vrede is. Om nog meer kinderen te bereiken, hebben we 21 Peace Spaces nodig. Het zou fantastisch zijn als jij hieraan kunt bijdragen. 

Dankjewel!

Jan de Waegemaeker Country Director War Child Colombia