Business Friend event terugblik & Save the Date

Het afgelopen Business Friend Event van 27 oktober in de SkyLounge van het Double Tree Hilton Hotel in Amsterdam was een groot succes. Vijftig Business Friends, productsponsoren en introducés kwamen samen voor een inspirerend avond. Op dinsdag 21 april vindt het nieuwe Business Friend Event plaats in Haarlem.

Met een prachtig uitzicht over Amsterdam bij zonsondergang begon het Business Friend Event in de SkyLounge met een speciaal filmpje van ambassadeur Marco Borsato waarin hij de Business Friends bedankte voor hun steun. Ook War Child directeur Bernard Uyttendaele sprak een dankwoord uit richting de Business Friends voor hun steun en vertrouwen in de toekomst.

Het nieuwe helpen
Onder leiding van Peter Schouten, woordvoerder bij War Child, gingen we in gesprek met Willemijn Verloop, oprichtster van War Child en social entrepeneur. Ze vertelde over haar beginjaren bij War Child en haar nieuwe onderneming Social Enterprise. Daarbij kwam ook het ‘nieuwe helpen’ aan bod. Willemijn gaf toelichting over de interessante ontwikkeling waarbij bedrijven winst gebruiken om een betere wereld te creëren.

Willemijn ging het debat aan met Maurits Groen, oprichter van de WakaWaka Foundation. De WakaWaka Foundation is wereldwijd actief in het bestrijden van energiearmoede. Ze leveren veilige, duurzame en zelfvoorzienende energie- en lichtbronnen aan de allerarmsten in de wereld.

De Business Friends werden actief betrokken tijdens het debat, door op hun smartphone te reageren op stellingen via de interactieve tool van Sendsteps.

Walking Billboard
Met de oefening Walking Billboard, die ook gebruikt wordt in onze programma’s in het werkveld, leerden de aanwezigen elkaar beter kennen. Iedereen vulde een papier in met persoonlijke vragen zoals ‘Wat zijn je dromen voor de toekomst’. Het bespreken van de antwoorden met elkaar, was een ideale manier om elkaar op een verfrissende informele wijze te leren kennen.

Het spetterende optreden van Urita Mual zorgde voor een fantastische namiddag en avond. We hebben jullie aanwezigheid zeer gewaardeerd en kijken terug op een succesvol event. Bekijk hier de foto’s. 

Save the Date
Op dinsdag 21 april vindt het volgende Business Friend Event plaats op het inspirerende kantoor van Business Friend Insights Benelux te Haarlem van 16.00 tot 19.00 uur. Wilt u andere Business Friends ontmoeten en meer te weten komen over het werk van War Child? Zorg dan dat u erbij bent. U ontvangt volgende week de uitnodiging. Wij kijken uit naar uw komst! Meld u en uw introducee aan door een mail te sturen naar emma.wille@warchild.nl .