Ervaar het verhaal van Jasmine (8) uit Syrië

Meer mensen dan ooit zijn op de vlucht. Jasmine uit Syrië is één van hen. In onze 3D-podcast 'Just Listen' vertelt zij haar indringende verhaal.

Meer vluchtelingen dan ooit

Uit het rapport van UNHCR (Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties) blijkt dat het aantal vluchtelingen wereldwijd een nieuw record heeft bereikt. Waar er tien jaar geleden 43,3 miljoen op de vlucht waren, hebben vandaag de dag ruim 71 miljoen mensen huis en haard moeten verlaten. Vooral tussen 2012 en 2015 nam het aantal vluchtelingen toe - door de oorlog in Syrië - maar ook vorig jaar kwamen er ruim twee miljoen gevluchte mensen bij.

Luister naar het ongehoorde verhaal van Jasmine

Podcast 'Warcast: Just Listen'

In samenwerking met onder meer singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify vragen wij jou om te luisteren naar de ongehoorde verhalen van gevluchte kinderen zoals Jasmine.

De Warcast volgt het verhaal van Jasmine uit Syrië. Dankzij de 3D-geluidstechniek ervaart de luisteraar op een ruimtelijke manier wat kinderen moeten doorstaan in oorlogsgebieden en tijdens hun vlucht naar vrede. Er is bewust gekozen voor de vorm van een podcast, omdat het gebrek aan beeld dwingt om écht naar deze kinderen te luisteren.

“De geluidseffecten en het verhaal zijn zo indringend dat het je meteen bij de keel grijpt en eigenlijk niet meer loslaat."
Michiel Veenstra

Just Listen

Michiel Veenstra: “Het is ongehoord wat oorlog met kinderen doet. Daarom roepen wij iedereen op: just listen. Ik heb het idee van de Warcast meteen omarmd, omdat ik geloof in deze nieuwe manier van communiceren."

De Ierse singer-songwriter Damien Rice heeft speciaal voor de podcast drie nummers opgenomen in 3D-audio. De Warcast is te beluisteren via Spotify.