Wat betekent een Veilige Plek voor een kind in oorlog?

Wereldwijd groeit één op de vijf kinderen op in oorlog. Al die kinderen die dingen hebben gezien die ze niet horen te zien en gebukt gaan onder stress, trauma’s, nachtmerries. Op onze Veilige Plek helpen we hen met sport, spel en groepsgesprekken de controle over hun leven terug te pakken.

Een plek zonder gevaar en geweld

Als Suha denk aan wat Sumaya (8) heeft moeten doorstaan, springen de tranen in haar ogen. De wreedheid van de oorlog in Mosul. Het bombardement op Sumaya's huis. En toen kwam ze hier, in Noord-Irak, in een provisorisch tentenkamp. Schrikachtig, wantrouwend, passief. Haar vader vermist, haar moeder geen moment loslatend. “Wanneer komt pappa terug?”, vraagt ze elke dag opnieuw.

Een Veilige Plek voor elk kind!

Helpt u mee? Suha ziet elke dag dat onze programma’s werken. Ze ziet kinderen zoals Sumaya weer opkrabbelen. De kinderen stralen als ze haar hun dromen vertellen. Maar voor zoveel kinderen is de nachtmerrie nog lang niet voorbij. Laten we de handen ineen slaan en ook voor hen in actie komen. Voor € 96 helpen we een kind een jaar lang op een Veilige Plek.

Wat denkt u, lukt het ons om voor de feestdagen met elkaar 3000 extra kinderen te helpen?