Alle ins & outs van de Urban Heroes Obstacle Run

Zondag 13 mei was het zover. De Urban Heroes Obstacle Run, een bijzondere run midden in Almere-Centrum. Met de opbrengst van deze Run kan War Child honderden kinderen die opgroeien in genadeloze steden helpen. En dat niet alleen. Het was een waanzinnige dag voor onze Urban Heroes, met een uitdagend parcours. Ook voor vrienden, familie en collega's was er van alles te beleven op het Esplanade plein. Hieronder konden de Urban Heroes alle praktische informatie voor de dag zelf vinden.

JE TICKET

Je kaartje voor de Urban Heroes Obstacle Run kun je kopen bij Eventbrite. Zie hieronder alle mogelijkheden.  

   
Prijs
Parcours 2 km    
6 t/m 11 jaar   € 10,00
Ouder en kind (duo)   € 24,99
Kids Team (vanaf 8 kids)   € 9,-
Parcours 4, 8 of 12 km    
Vanaf 12 jaar   € 27,99
Ouder en kind (duo)   € 49,50
Team Urban Heroes (vanaf 4 personen)   € 24,99

ZONDAG 13 MEI: AANMELDEN (vanaf 09.30 uur)

In de centrale hal van de Schouwburg Almere (het KAF, Kunstlinie Almere Flevoland) meld je je aan om jouw startbewijs op te halen en jezelf voor te bereiden. Hier kun je je ook omkleden en je bagage achterlaten (bagagedepot met toezicht). Graag een uur voor het startschot van jouw afstand (2, 4, 8 of 12 km) aanwezig zijn.

Adres: Esplanade 10, 1315 TA ALMERE

Bij de aanmeldbalie scannen we je QR code. Vergeet dan niet je ticket uitgeprint mee te nemen of deze te kunnen laten zien op je mobiel. Je ontvangt dan twee bandjes met eenzelfde nummer: één om te laten zien dat je als Urban Hero meedoet, de ander om je bagage te deponeren. We kunnen alleen tassen onder toezicht bewaren, op eigen risico.

Ook krijg je een sticker die aangeeft hoe laat je start en wordt bepaald op volgorde van binnenkomst. Er zijn maximaal 40 deelnemers per starttijd.

STARTTIJDEN

Hieronder vind je per startvak de starttijden. Let op: zorg dat je een uur voor aanvang aanwezig bent om je te registreren, jouw Urban Heroes T-Shirt op te halen, bagage te deponeren, etc.

Kidsrun 2 km
11.00 uur Ouders + Kids

Starttijd 12 km
1. 13.00 uur 12 km
2. 13.10 uur 12 km
3. 13.20 uur 12 km
4. 13.30 uur 12 km

Starttijd 8 km
1. 13.40 uur 8 km
2. 13.50 uur 8 km
3. 14.00 uur 8 km
4. 14.10 uur 8 km

Starttijd 4 km
1. 14.20 uur 4 km
2. 14.30 uur 4 km
3. 14.40 uur 4 km
4. 14.50 uur 4 km

Op het parcours staat een groot aantal vrijwilligers om jou als deelnemer op de juiste wijze over het parcours te leiden. Volg hun aanwijzingen goed op. Tussen de hindernissen wordt de route aangegeven met speciale Urban Heroes-pijlen en verkeersregelaars. Alvast het parcours bekijken? Check de website!

URBAN HEROES
T-SHIRT

Heb je € 20 euro sponsorgeld opgehaald? Dan krijg je van ons natuurlijk jouw Urban Heroes T-shirt kado. Deze kun je ophalen bij de T-shirt-balie in de centrale hal van de Schouwburg (KAF). Zorg wel dat je actiepagina up-to-date is 

Heb je geen actiepagina? Niet getreurd, voor een donatie van € 20 kun je zo’n stoer Urban Heroes T-shirt ophalen bij de Infostand op het evenemententerrein of bij de T-shirtbalie in de centrale hal van de Schouwburg Almere (KAF).

Let op: we hebben op het hele terrein alleen de mogelijkheid om met pin te betalen. Je consumpties betaal je met munten, die verkrijgbaar zijn bij de Infostand op de Esplanade.

KLEDINGADVIES

Ons advies: draag het stoere limited edition Urban Heroes T-shirt. Deze is licht, droogt snel, neemt zweet op en zit ook nog eens lekker. Verder is het belangrijkste dat je kleding set vies mag worden!

En trek een paar stevige schoenen aan die goed grip hebben op gladde ondergronden. Trail running schoenen en hardloopschoenen zijn bijzonder geschikt. Het is niet toegestaan om noppen of spikes te dragen, hiermee kan je andere deelnemers blesseren.

PROGRAMMA

Breng vooral je vrienden en familie mee om samen een superleuke dag te beleven. Naast lekker eten en drinken, hebben we rond 12 uur een optreden van de Netkids Music on stage met o.a. een dansoptreden van Global Dance Centre. Met dank aan onze friend Shaker. Netkids is een muzikaal collectief van het gloednieuwe label Netkids Music bestaande uit o.a. Giefa Sparkle (Sing Song), Elaine Hakkaart, rapper Jamie, DJ TMMY en Ymani bekend van de hitsingle 'Rapport'.

The Originals Brassband uit Almere geven twee keer een swingend optreden geven. DJ Qunzie begeleidt op muzikale wijze de Urban Heroes door de dag heen en geeft nog wat extra energie aan de warming-ups! Ten slotte is er een heel bijzondere street art-workshop, waar we met z'n allen met spuitbussen een kunstwerk van wel 7 meter groot maken. En de allerkleinsten kunnen zich laten schminken of losgaan op het springkasteel!

En voor de ‘kat uit de boom kijkers’ staat er een uitdagende obstacle op het evenementterrein om zelf een keer uit te proberen, onder professionele begeleiding van Tough Ground. Zie hieronder het definitieve programma:

EHBO & VERZORGING

In de Schouwburg Almere (KAF) is een vaste EHBO-stand en op het parcours is er een mobiele EHBO-post. Hierdoor is er altijd hulp dichtbij om eventuele blessuregevallen direct te verzorgen.

En bij de start en finish is een verzorgingspost ingericht voor een verfrissend drankje om de eerste dorst te lessen!

Locatie en bereikbaarheid

Almere Centrum
Esplanade 10
1315 TA Almere
Plan hier je route

Trein: Almere Centraal is op 15 minuten loopafstand van de Esplanade, het start/finish terrein. 

Auto: Vanaf de A6, neem afslag 5 richting centrum- Almere Stad. Vervolg dan je weg naar de parkeergarage van je keuze.

Let op: het is betaald parkeren op zondag!

Er zijn diverse parkeergarages op loopafstand van het Esplenade plein waaronder:
• Flevogarage- Blekerstraat 
• P7 Schippergarage- Brouwerstraat 3
• Esplanade Garage- Esplanade 63
• Almere Stad- Stadhuisparkeergarage- Stadhuisplein 1