Unieke Urban Heroes Obstacle Run van War Child

In totaal doen 550 deelnemers mee met het event!

Amsterdam, 1 mei 2018, 10.45 uur

Het parcours

Op zondag 13 mei organiseert War Child de Urban Heroes Obstacle Run in Almere. Het parcours van 4 kilometer middenin het centrum van Almere telt maar liefst 18 obstakels die de deelnemers moeten trotseren. De obstakels staan symbool voor internationaal gevaarlijke steden als Caracas, Bogota en Kaapstad. Met dit evenement wil War Child aandacht vragen voor kinderen die opgroeien in stedelijk geweld. Al ruim 350 mensen hebben zich aangemeld voor het evenement. Er zijn nog deelnametickets beschikbaar.

Metershoge Streetartportretten

Verschillende kunstenaars uit de Nederlandse streetartscene hebben acht obstakels opgesierd met metershoge streetartportretten van kinderen uit de desbetreffende steden. Op deze manier geven de kunstenaars hen die opgroeien in gewelddadige steden een gezicht. Speciaal voor de jonge deelnemers en bezoekers is er een optreden van Netkids Music on stage met onder andere een dansoptreden van Global Dance Centre. Daarnaast zijn er ook optredens van The Originals Brassband (Almere) en Dj Qunzie gedurende de dag.

Vanaf donderdag 26 april is een selectie van de kunstwerken al te zien in onder andere het Stadhuis en de Nieuwe Bibliotheek in Almere. De kunstwerken zijn na de Obstacle Run ook te koop. Van de opbrengst komt 80% ten goede aan War Child.

War Child tegen urban violence

Urban Violence is een grote en groeiende bedreiging voor kinderen wereldwijd. Het betekent letterlijk geweld in steden wat ontstaat door bijvoorbeeld de aanwezigheid van bendeoorlogen. Dit soort genadeloze steden zijn erg gevaarlijk voor kinderen. Ontvoering, rekrutering, misbruik en moord is er de dagelijkse realiteit. In een land als Brazilië worden gemiddeld per dag 168 mensen vermoord.

Kinderen die opgroeien in stedelijk geweld ervaren vaak vergelijkbare stress als kinderen die opgroeien in oorlog. Daarom is War Child begin dit jaar met twee pilots begonnen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota om aan een geweldloze toekomst van deze kinderen te werken.


Noot voor redacties (niet voor publicatie):

Media zijn van harte uitgenodigd om verslag te komen doen van de Urban Heroes Obstacle Run.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Schouten, woordvoerder War Child via peter.schouten@warchild.nl en/of +31 6 48 13 97 66

Of kijk op: https://www.warchild.nl/urbanheroes

De meegestuurde afbeeldingen zijn rechtenvrij te gebruiken. Graag wel de naam van de kunstenaar erbij vermelden.

Programma
09.30 Opening registratiebalies
10.00 Start kids run (2 km)
11.00 Start ouder & kids run (2 km)
11.30 Huldiging kids & optredens
12:00 Start 12 km (3 rondes)
12:45 Start 8 km (2 rondes)
13:00 Start 4 km (1 ronde)
17.00 Einde