The Ultimate Challenge

In Syrië is er een verschrikkelijke burgeroorlog gaande. Miljoenen Syriërs zijn gevlucht naar buurland Libanon. De helft van deze vluchtelingen is kind. Voor 21 september wil Team War Child, samen met kinderen in Nederland, maar liefst 50.000 euro ophalen met The Ultimate Challenge.

Met 50.000 euro helpt Team War Child 700 vluchtelingen aan een veilige plek. Hier kunnen kinderen weer op adem komen. En hoeven ze even niet aan de oorlog te denken. De kinderen kunnen weer vrolijk zijn, vrienden maken en lekker spelen.

Wat is er aan de hand in Libanon? 

In Libanon is er geen oorlog meer. Maar in Syrië, het land naast Libanon wel. Daarom vluchten er nu veel mensen uit Syrië naar Libanon.

Het leven van de vluchtelingen is zwaar. Ze wonen in vluchtelingkampen. Daar is geen werk. Er zijn te weinig spullen om zieken en gewonden beter te maken. En kinderen gaan niet naar school. De Libanezen willen niet dat er nog meer vluchtelingen uit Syrië naar Libanon komen. Omdat er al zo weinig ruimte is. Zij pesten de vluchtelingen.

Wat doet War Child in Libanon?

Veel gevluchte kinderen zijn bang en verdrietig. En ze vertrouwen elkaar niet. War Child maakt daarom veilige plekken waar kinderen kunnen spelen. Door samen te lachen vergeten ze langzaam hun angst en verdriet. Ze ontmoeten er ook andere kinderen. Ze leren met elkaar te praten. Te spelen. En elkaar weer te vertrouwen. Zodat ze samen kunnen leven, samen oud kunnen worden.

Help mee!

Wij kunnen dit niet alleen. En hebben jouw hulp hard nodig❤! Kom daarom in actie voor War Child! Bak bijvoorbeeld cupcakes of verkoop oud speelgoed. Je kunt natuurlijk ook samen met anderen in actie komen. Met je hele klas of sportteam, bijvoorbeeld. Of zelfs met de hele school! Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop! Alles kan, alles mag. Meld hier jouw actie aan!