Tooske Ragas op bezoek bij Camilla

Camilla (13) groeit op in Colombia. Geweld om haar heen is aan de orde van de dag. Ze heeft haar dorp noodgedwongen moeten verlaten.

Camilla woont niet meer thuis, maar dit is voor haar eigen veiligheid. Als ze naar haar dorp terug zou keren, zou ze worden meegenomen door één van de gewapende groepen. Er zijn in die buurt namelijk veel guerrilla’s. Nu woont ze in een internaat. Daar is ze veilig.

Tooske op bezoek bij Camilla
Presentatrice Tooske Ragas ging op bezoek bij het internaat, waar Camilla en nog een heleboel andere kinderen opgevangen worden. Ze zag met eigen ogen hoe belangrijk het is dat deze kinderen, die niets anders kennen dan oorlog, opgevangen worden. Zodat ze weer vertrouwen krijgen in de toekomst.

Veiligheid, structuur en liefde
Voordat ze op reis ging, was Tooske al jaren Friend van War Child. Maar in Colombia zag ze met eigen ogen pas echt de impact van onze programma’s. Tooske: “Ik heb een heel helder antwoord gekregen op de vraag, War Child hoe dan? Dat doe je, ik krijg er gewoon kippenvel van, met heel veel veiligheid, structuur en liefde.”

Theater, voetbal en tekenen
Camilla en de andere kinderen in het internaat zijn vaak bang en hebben veel heftige ervaringen. War Child leert deze kinderen hun identiteit te ontdekken en leert kinderen hoe ze om kunnen gaan met emoties. Het programma waaraan Camilla deelneemt, maakt gebruik van creatieve methodes zoals theater, muziek en sport, waardoor de kinderen zich kunnen uiten. Zo werken ze langzaam aan het terugkrijgen van vertrouwen en aan een veilige toekomst.

Wil jij ook kinderen zoals Camilla helpen aan een betere toekomst? Word Friend.