Over de TV spot

War Child heeft rondom 4 en 5 mei een speciale campagne opgezet. Een moment waarop Nederland elk jaar stil staat bij de Tweede Wereldoorlog. In deze campagne vertellen 'oorlogskinderen van toen' over hun oorlogservaringen om aandacht te vragen voor oorlogskinderen nu. In het bijzonder Jan, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Jan vertelt in de tv spot voor het eerst zijn verhaal. Hij weet als geen ander ander welke psychologische gevolgen gebeurtenissen in oorlog op je leven kunnen hebben. Hij wil niet dat zijn verhaal, het verhaal wordt van de oorlogskinderen van nu. Nog elke dag groeien er kinderen op in oorlogssituaties.

Het kind in de War Child campagne is een jonge acteur uit Nederland. Bewust geen kind dat opgroeide in oorlog aangezien dat tegen onze kindveiligheidsnorm zou stuiten. Jan groeide op tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor het eerst oorlogservaringen delen
Ondanks dat het erg emotioneel was voor Jan, stemde hij direct in om mee te werken aan deze campagne voor War Child. Omdat hij het belangrijk vindt dat oorlogskinderen van nu wél een kans krijgen om te leren omgaan met hun oorlogservaringen. 

Jan: “Tijdens de Tweede Wereldoorlog heb ik als jongetje verschrikkelijke dingen meegemaakt. Mijn hele leven draag ik die vreselijke herinneringen met mij mee. Ik ben mijn openheid verloren, mijn geloof in mensen kwijtgeraakt en heb nooit geleerd mijn emoties te uiten. Na de oorlog had ik graag een schouder gehad om op uit te huilen, iemand aan wie ik mijn verhaal kon vertellen. Ik heb het niet kunnen verwerken”

Opmerkelijk is, dat door het meewerken aan de campagne van War Child, het verwerkingsproces bij Jan zelf ook op gang is gekomen. Inmiddels heeft hij zijn familie en vrienden laten delen in zijn ervaringen. Hij voelt zich erg opgelucht dat hij er nu mee naar buiten is gekomen.

Laat zijn verhaal niet hun verhaal worden
Door zijn medewerking aan de campagne hoopt Jan dat zijn verhaal niet het verhaal wordt van oorlogskinderen van nu. Het doel van de campagne is om nog meer kinderen te helpen, om hen te leren omgaan met hun oorlogservaringen, door middel van psychosociale hulp. Op dit moment groeien miljoenen kinderen op in een oorlog. War Child zorgt ervoor dat zij wél kunnen bouwen aan hun toekomst.

Help War Child de oorlog uit een kind te halen. Doneer nu

Gesponsord
Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door onze partners. Geweldig! Campagne credits