Het verhaal van Jan - oorlogskind '40-'45

‘Als ik mij gewoon, mijn oorlogsjaren realiseer, dan heb ik moeite om mijn emoties onder controle te houden.' Jan deelt voor het eerst zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog – de oorlog die hij als kind meemaakte. ‘Tijdens de Tweede Wereldoorlog heb ik als jongetje verschrikkelijke dingen meegemaakt. Mijn hele leven draag ik die vreselijke herinneringen met mij mee. Ik ben mijn openheid verloren, mijn geloof in mensen kwijtgeraakt en heb nooit geleerd mijn emoties te uiten. Na de oorlog had ik graag een schouder gehad om op uit te huilen, iemand aan wie ik mijn verhaal kon vertellen. Ik heb het niet kunnen verwerken.’

Laat dit verhaal niet het verhaal worden van oorlogskinderen nu
Jan deelde zijn verhaal met War Child omdat hij het belangrijk vindt dat kinderen met oorlogservaringen worden geholpen. Hij weet als geen ander welke psychische gevolgen de verschrikkingen van een oorlog op je leven kunnen hebben. 

Nog elke dag groeien er kinderen op in oorlogssituaties. Dankzij de psychosociale hulp van War Child kunnen zij hun ervaringen wél een plek geven en werken aan hun toekomst. Help mee de oorlog uit een kind te halen. Doneer nu.