Toename aantal kinderen in War Child’s rapid response-programma in Libanon

Amsterdam, 30 mei 2012 – Het aantal kinderen dat deelneemt aan het rapid response-programma van War Child in Libanon stijgt. De kinderen zijn veelal gevlucht voor het aanhoudende geweld in Syrië. War Child verwacht dat door de recente massaslachting in Syrië, het aantal Syrische vluchtelingen naar buurland Libanon verder zal toenemen.

Sinds de start van het programma op 2 april, heeft War Child 159 Syrische kinderen kunnen helpen. Dit aantal zal naar verwacht toenemen tot zo’n 500 in de zomer.

Manal Eid, verantwoordelijk voor de War Child-programma’s in Libanon: “We zien een toename van het aantal vluchtelingen uit Syrië, als zich daar gewelddadige confrontaties hebben voorgedaan. Tijdens onze veldbezoeken in Noord-Libanon troffen we honderden Syrische vluchtelingenkinderen die onlangs naar Libanon zijn gevlucht.” Veel van deze kinderen hebben afschuwelijke dingen meegemaakt: hun ouderlijk huis is opgeblazen, hun ouders zijn omgekomen, vanwege het aanhoudende geweld in Syrië moesten ze de plek waar ze zijn opgegroeid hals-over-kop verlaten.

War Child heeft voor dit soort noodsituaties rapid response-programma’s opgezet. Snelheid is van groot belang omdat de klap van de vlucht bij kinderen minder hard aankomt als ze zo snel mogelijk geholpen worden en ze zo goed en zo kwaad als het gaat weer een dagelijkse structuur oppakken. War Child biedt de kinderen psychosociale hulp, inhaal-onderwijs en een veilige omgeving, zodat kinderen weer kunnen spelen en plezier hebben.

Over War Child
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.

Voor meer informatie over War Child of de rapid response-programma’s in Libanon, kunt u contact opnemen met Caroline van der Veeken, persvoorlichter War Child, tel 06-4510 8074