'Samen kinderen steunen tegen corona’

De afgelopen drie maanden hebben we hard gewerkt om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk kinderen in oorlog te blijven helpen. Juist nu heeft elk kind bescherming nodig. Help jij mee? #wedoenhetsamen

Samen kunnen we de kans kleiner maken dat kinderen en hun ouders ziek worden. Kunnen we er zijn wanneer ze onze steun nog harder nodig hebben dan anders. Geen kind mag worden vergeten. Waar dan ook.

In Nederland maken we er het beste van. Afstand houden. Een beetje letten op elkaar. Samen zorgen we voor onze ouderen en kinderen. Met steun, aandacht en liefde. Maar kinderen in oorlog staan er alleen voor.

We bieden bescherming aan kinderen door hygiënekits met zeep uit te delen. We geven kleine bedragen aan families die door de coronamaatregelen hun laatste inkomsten zijn kwijtgeraakt.

We gaan door met psychosociale steun. We geven voorlichting over het voorkomen van besmetting en over het verminderen van stress met oefeningen en spelletjes. We gaan door met het begeleiden van kinderen en hun ouders. Vanaf de drempel van een woning of de ingang van een tent, door de telefoon en via Whatsapp.

We zorgen voor onderwijs op afstand, zodat de kinderen toch kunnen leren rekenen en lezen. Kinderen kunnen onze schoolgames volgen via de radio, de mobieltjes van familie of onze leentablets.

Na drie maanden noodhulp hebben we veel bereikt. De gevolgen van de corona-pandemie worden wereldwijd steeds groter. Samen kunnen we alles op alles zetten om kinderen overal steun te bieden die ze nu nodig hebben. Elk kind telt.

Hoe we samen steun kunnen bieden
corona kraan.png

Juist nu heeft elk kind bescherming nodig

Ik help maandelijks met €

We doen dit samen

We doen dit samen

We doen dit samen

Ik geef een zeep- en hygiënekit voor één gezin

Ik geef een psychosociale hulpkit tegen corona voor één gezin

Ik geef onderwijs op afstand voor vijf kinderen

We doen het samen

Doel: €500.000

Opgehaald: €457.037