Doorbreek het zwijgen - homepage

“Hysterisch was ik toen ik als 6-jarige naar het kamp werd afgevoerd,” vertelt Judith Jacobs (82) tegen journalist en filmmaker Natascha van Weezel. Samen met Sinan Can, Naaz, Ernst Jansz, Dieuwertje Blok en Peter van Uhm beschrijf zij hoe oorlog, ook jaren later, hun levens tekent. Net zoals Nelson (14) uit DR Congo.

De pijn van oorlog kunnen wij niet wegnemen. Wel kunnen we kinderen die nú in oorlog leven steunen en helpen hun ervaringen te verwerken. Samen doorbreken we het zwijgen.

We weten dat één op de vijf kinderen die een oorlog meemaken, daar last van houdt. Zij voelen zich boos, bang, kunnen anderen niet meer vertrouwen, kampen met depressie. Ook weten we dat ouders hun oorlogslittekens kunnen doorgeven aan hun kinderen.

Nog steeds groeien er kinderen op in oorlog. Maar liefst 160 miljoen wereldwijd. Ook nu maken zij vaak vreselijke dingen mee en hebben ze dezelfde onzichtbare wonden. Er is één groot verschil met vroeger: nu kunnen we het zwijgen doorbreken en kinderen wél steunen.

We zullen de pijn van oorlog nooit helemaal weg kunnen nemen. Maar we kunnen kinderen wel steunen in de moeilijkste tijd van hun leven. Hen aanmoedigen hun plezier, geluk en vrijheid terug te vinden. Met onze steun kunnen kinderen hun heftige ervaringen verwerken én voorkomen dat zij hun trauma’s doorgeven aan de volgende generatie. Dat is van levensbelang.

Hoe we samen steun kunnen bieden
Nelson DR Congo - Doorbreek het zwijgen - DM

Help een kind zijn oorlogsverhaal te verwerken

Ik help eenmalig met €

Ik geef creatieve workshops voor een kind

Ik geef een kind een jaar lang psychosociale steun

Ik draag bij aan de training van lokale begeleiders en ouders

Ik help een kind met psychosociale steun

Ik help twee kinderen met psychosociale steun

Ik help drie kinderen met psychosociale steun

Dit zijn voorbeeldbedragen die op verschillende manieren wereldwijd kunnen worden ingezet voor hulp aan kinderen in oorlog.

DOE MEE

Samen kunnen we kinderen die in oorlog leven steunen en helpen hun ervaringen te verwerken.

We kunnen xxx kinderen helpen