Terugblik Business Event: War Child actief in Nederland

Het War Child Business Event op dinsdag 19 april was een groot succes. In Café Johan in de Amsterdam ArenA kwamen 100 Business Friends samen. Het was een inspirerende bijeenkomst over gevluchte kinderen in Nederland.

Hoe Hollands kan het? In het café genoemd naar onze voetbalheld. En met uitzicht op de middenstip van Nederlands bekendste stadion. Een mooie locatie waar Ernst Suur, Project Coördinator bij War Child, bevlogen vertelt hoe War Child samen met UNICEF en Save the Children in Nederland aan de slag gaat met TeamUp. Want ook gevluchte kinderen in Nederlandse opvangcentra hebben onze aandacht hard nodig.

Van dromende vluchteling tot succesvol ondernemer
Indrukwekkend, dat is het verhaal van tassenontwerper en ondernemer Omar Munie. Als iemand weet hoe het is om als kind in een asielzoekerscentrum te wonen, is hij het wel. Hij ontvluchtte als 9-jarig jochie de burgeroorlog in Somalië. In een notendop vertelt hij hoe het hem lukte zijn heftige jeugd achter zich te laten. Hij wist zijn talenten te benutten en een succesvol ontwerpbedrijf te starten. Zijn verhaal raakt en inspireert.

Kunstige rap
En dan is het de beurt aan woordkunstenaar Atta de Tolk. Hij vat de middag pakkend en kunstig samen in de War Child rap. Lees de hele rap

Vandaag is de ArenA een soort vluchtelingenkamp
Waar we samenwerken aan het gunnen van een tweede kans
Voor kids die ongewild zijn terechtgekomen in een ramp
Alleen al daarom zeggen we uit ons hart: bedankt!

Bitterballen en haring
Na afloop wordt er nog nagepraat, geborreld en genetwerkt. Op dit Business Event met een Hollands tintje doen we dat natuurlijk met bitterballen en haring. Wilt u de middag herbeleven of zien wat u gemist heeft? Klik dan hier voor een foto-impressie

Dit Business Event werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren en sprekers:
Café Johan, Amsterdam ArenA, Fabienne de Vries, Ernst Suur, Omar Munie, Atta de Tolk, Jaap Hoek Haringhandel, Kesbeke, FEBO, MullerVisual, fotograaf Jeroen Serré en video journalist Bud Wichers.

Wij hopen u op het volgende War Child Business Event weer te verwelkomen. Een mooie gelegenheid om andere Business Friends te ontmoeten en meer te weten te komen over het werk van War Child.