TEAMUP VOORLICHTER

Sinds 2015 verwelkomt Nederland duizenden vluchtelingen, waarop War Child, Save the Children en UNICEF Nederland besloten hun jarenlange ervaring en expertise te bundelen in TeamUp, het project voor gevluchte kinderen in Nederland. Gevluchte kinderen in Nederland hebben veel meegemaakt. In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland zijn ze blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet.

Bij TeamUp doen we daar wat aan!

TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat gevluchte kinderen in opvanglocaties van 6 tot 18 jaar sociaal emotioneel ondersteund worden. De vaardigheden die ze in de spellen bij ons opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s, zoals samenwerken, spanning, zelfvertrouwen etc. Die komen erg van pas in hun dagelijks leven.

Jij

Je vindt het belangrijk om je voor TeamUp in te zetten en de visie en boodschap van TeamUp uit te dragen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en workshops geven gaat je gemakkelijk af. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die ervan houdt om zelf initiatieven te ontplooien. Als voorlichter van TeamUp bezoek je -naast je werk in een AZC- af en toe bedrijven en scholen voor een korte presentatie en het geven van de “TeamUp Experience” door middel van een workshop.

Jouw profiel

Je vindt het een uitdaging om sport- en spelactiviteiten te begeleiden. Je weet je netwerk in te zetten en samen met je TeamUp collega’s zorg je voor nog meer naamsbekendheid voor TeamUp. Je bent minimaal 18 jaar, spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Het is handig als je in het bezit bent van een rijbewijs.

Interesse?

Vind je het leuk om naast je huidige job in een AZC ook nog het TeamUp gevoel binnen bedrijven en scholen over te brengen? Laat het ons weten via een mailtje naar teamup@warchild.nl en vermeld Voorlichter TeamUp in het onderwerp.

Beschikbaarheid

Steeds vaker krijgt TeamUp de vraag om binnen een bedrijf of onderwijsinstelling meer te vertellen over ons werk in Nederland. Het is op dit moment lastig in te schatten hoeveel van dit soort workshops we gaan geven. Wij vragen je minimaal 4x per jaar beschikbaar te zijn.