War Child Support Switzerland

Sinds kort hebben wij ondersteuning in Zwitserland. Aanleiding was de prestigieuze prijs die wij in 2017 kregen van de Jacobs Foundation in Zürich.

De Jacobs Foundation is opgericht door ondernemer en filantroop Klaus J. Jacobs en reikt ieder jaar een prijs uit met een geldbedrag van 200,000 Zwitserse Frank. Wij werden onderscheiden voor onze wereldwijde inzet voor kinderen in oorlogssituaties. Kinderen krijgen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Een toegewijde groep professionele medewerkers en vrijwilligers bereikt elk jaar honderdduizenden kinderen in oorlogsgebieden overal ter wereld.

Neder-Zwitsers voor War Child

"De prijs van de Jacobs Foundation is een fantastisch gebaar", zegt Tom Berkhout, initiatiefnemer van War Child Support Switzerland. "Het inspireerde mij om in Zwitserland ook aandacht te vragen voor het werk van War Child." Hij verzamelde een groep enthousiaste Neder-Zwitsers om zich heen, onder wie Anton Eikhout, Edith Aldewereld en Fiona Matt.

War Child's veilige plek in Zuid-Soedan

“De kansen hier in Zwitserland zijn optimaal. Er zijn hier veel Nederlanders die al langer bekend zijn met War Child. Zij kunnen het woord in hun eigen kring verspreiden."
Anton Eikhout, penningmeester van War Child Support Switzerland

Optimale kansen

War Child Support Switzerland heeft zichzelf ten doel gesteld om de donatie van de Jacobs Foundation te verdubbelen. "Wij willen het werk van War Child ook bekend maken op Zwitserse scholen," zegt Edith Aldewereld, die dit programma onder haar hoede neemt. "War Child Holland heeft daar goede ervaringen mee, waarmee we ons voordeel kunnen doen."

Nauwe samenwerking

De komende maanden gaat de aandacht vooral uit naar het benaderen van family offices en foundations. Ook een fundraising galadiner staat op het programma. "Een galadiner is een perfecte manier om goede gevers samen te brengen en donaties op te halen", geeft Fiona Matt aan, die deze taak op zich neemt.

Het kersverse bestuur in Zwitserland werkt nauw samen met War Child Holland. Samen kijken ze naar de beste manieren om foundations en family offices te benaderen.

Ook helpen met het vinden van donateurs?

Dat kan! Neem contact met ons op via onderstaande nummers of word lid van de Linkedin-groep!

- Tom Berkhout: +41 79 536 53 47
- Fiona Matt: +41 766 131 756