Op je tanden bijten en gaan

"Wij willen een uitdaging aangaan waarvoor uithoudingsvermogen, moed en kracht nodig is. Dat is namelijk wat wij bewonderen aan de kinderen die vaak in barre omstandigheden leven in oorlogsgebieden," zeiden Edwin en Naftali vooraf over hun actie. En dat hebben ze geweten! Tot het gaatje zijn de twee gegaan, maar ze hebben het gehaald. Een overwinning op zichzelf en een prachtig bedrag voor War Child, zodat nog meer oorlogskinderen geholpen kunnen worden.

De zon scheen volop toen Edwin Eikelenberg en Naftali Putirulan het eindpunt van hun tocht bereikten. Op de finishlijn bij het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag stonden collega’s en familieleden de mannen op te wachten. Ook T-Mobile CEO Mark Klein was aanwezig om de twee T-Steppers over de finish te juichen.

Bijzondere prestatie
In twee dagen hebben Edwin en Naftali 168 km gestept, van de T-Mobile Shop in Deventer dwars door Nederland naar Den Haag. Allebei op een eigen kickbike. Ondanks de maandenlange voorbereiding, was het een zware rit. “Vooral op de tweede dag hadden we het zwaar. Maar als we ergens voor gaan, dan maakt het niet uit hoe we over de finish komen. Op je tanden bijten en gaan,” aldus Edwin en Naftali.

De twee mannen hebben maar liefst 16000 calorieën verbruikt onderweg. En dus werd er veel gegeten om die calorieën weer aan te vullen. Op een dieet van pannenkoeken met stroop, bamisoep en pasta zijn Edwin en Naftali bij de finish aangekomen. Hoe ze zich voelden? “Moe, maar enorm voldaan.”

Met hun actie hebben Edwin en Naftali 1000 euro ingezameld voor War Child. En dit bedrag is door T-Mobile verdubbeld. Hiermee kan War Child ruim 166 kinderen helpen, zoals Yara.

De actie ondersteunen kan nog steeds door te doneren via de T-Step actiepagina.

 

 

 

 
 

 

Foto: Stentor Deventer