Stagiair(e) Acties, Events & Vrijwilligers

”Als Stagiair(e) Acties, Events & Vrijwilligers bij War Child heb je een zeer afwisselend en breed takenpakket. Je krijgt een kijkje in de keuken van een professionele en internationale organisatie.”

Periode (in overleg): tussen 17 januari 2022 en 1 juli 2022 voor minimaal 5 maanden (4 dagen per week)

Jij
Bent een enthousiaste aanpakker met uitstekende communicatieve vaardigheden. Zowel in woord als geschrift weet je mensen aan je te binden. Een zelfstandige team-player die, samen met vrijwilligers, (online) evenementen tot een succes maakt. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende acties te begeleiden. Jij hebt durf en houdt van dynamiek, zonder het overzicht te verliezen. Wij zoeken jou!

Wij
De afdeling Marketing & Fondsenwerving is verantwoordelijk voor 65% van de totale inkomsten van War Child, richt zich op communicatie en activiteiten in Nederland en bewaakt de reputatie van de organisatie, zowel nationaal als in de landen waar War Child actief is. M&F richt zich op de segmenten bedrijven, particulieren, kinderen & scholen en events. Wij zijn vernieuwend, integer en gericht op resultaten tegen lage kosten. Het kantoor is gevestigd op een nieuwe moderne locatie in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Jouw uitdaging

 • (Pro)actief contact houden met, het adviseren en informeren van de organisatoren van acties of events (schriftelijk, mondeling of persoonlijk)
 • Samenwerken met vrijwilligers en ondersteunen bij de vrijwilligerscoördinatie
 • Ondersteunen van het Actie Team bij het organiseren van uiteenlopende acties of events
 • Signaleren van acties en fondsenwerving kansen die voor War Child extra interessant kunnen zijn en hier proactief op inspelen door ideeën aan te dragen
 • Bijwonen van acties en events om War Child te vertegenwoordigen of activiteiten te coördineren
 • Zorg dragen voor de administratieve verwerking van informatie in ons CMS-systeem.

Jouw profiel

 • (Voor)laatste jaar HBO student (bijv. Marketing, Communicatie, Hotelschool, Event- of Leisure Management etc.)
 • Je staat ingeschreven als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling tijdens je gehele stage periode
 • Enthousiast en sociaal (ook online) en vindt het leuk om actief en betrokken te communiceren
 • Zelfstandig, secuur en draait je hand niet om voor administratieve taken
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Stressbestendig en creatief
 • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs
 • Affiniteit met het werk van War Child
 • Beschikbaar voor een periode van minimaal 5-6 maanden, 4 dagen per week.

Solliciteren
We zoeken een stagiair(e) die in ieder geval vanaf 17 januari 2022 voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week ons team komt versterken. Je kunt rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.

Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog? Upload dan je CV en motivatiebrief vóór 15 december 2021 hier:

Stagiaires bij War Child dienen ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling. We stellen het op prijs als je van tevoren bij je opleiding informeert of deze stage wordt goedgekeurd. Vermeld dit graag in je brief.

Is dit niet jouw droombaan? Steun War Child door deze vacature met je netwerk te delen!

Veiligheid

War Child werkt vanuit humanitaire waarden en normen. Van mogelijke nieuwe collega’s vragen we hetzelfde. Voor War Child staat de veiligheid van de kinderen en jongeren die we steunen voorop. We bestrijden elke vorm van misbruik. Omdat we willen dat kinderen en jongeren geen enkel risico lopen komt dit uitgebreid aan bod bij de werving van nieuwe collega’s. Als onderdeel van sollicitaties vragen we daarom om referenties naar aanleiding van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme en een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Gelijke kansen

War Child droomt dat alle kinderen in vrede kunnen leven, wie ze ook zijn en waar ze ook opgroeien. Daarom is War Child trots dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die met ons wil werken. We bevorderen diversiteit en willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. War Child selecteert mogelijke nieuwe collega’s ongeacht hun gender, ras, nationaliteit, beperking, leeftijd of seksuele voorkeur.

Sollicitaties

We besteden zoveel mogelijk van onze inkomsten aan de ondersteuning van kinderen en jongeren. Daarom werken we efficiënt. Dat betekent dat we alleen sollicitaties bekijken die we via onze websites ontvangen. Mochten we een geschikte persoon vinden vóór de sluitingsdatum, verwijderen we de vacature van onze websites. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we dan niet meer in behandeling nemen.