Stagiair(e) Communicatie

Start 1 september 2019 | 4 dagen per week | voor 5-6 maanden

Wie ben jij?

Jij bent scherp. Nieuwsgierig. Met een uitstekend taal- en beeldgevoel. Jij bent een creatieve, allround communicatiemedewerker die graag bij een maatschappelijke organisatie wil werken. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende initiatieven probleemloos te vertalen naar diverse doelgroepen en verschillende kanalen.

Jouw uitdaging

Ondersteunen van drie communicatiemedewerkers bij het opstellen en uitvoeren van communicatieactiviteiten;

 • Produceren en uploaden van content in tekst en beeld over ons werk, evenementen, fondsenwervende activiteiten en nog veel meer voor online en offline zodat we altijd actueel en up to date zijn;
 • Samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines binnen de organisatie;
 • Verrichten van diverse ondersteunende werkzaamheden binnen het communicatie team.

  Kortom, als communicatiemedewerker vervul je een belangrijke rol in het actueel houden van al onze kanalen. Je maakt onderdeel uit van het communicatieteam en werkt nauw samen met de communicatiemedewerkers voor de Nederlandse markt, de Internationale markt en het online team.

Jouw profiel

 • Je volgt of hebt een relevante opleiding op HBO of WO niveau (journalistiek, nieuwe media en digitale cultuur, communicatie);
 • Je hebt ervaring met het schrijven, produceren en het uploaden van content;
 • Je kunt overweg met een beeldbewerking programma (Photoshop en InDesign);
 • Je werkt secuur en je bent allergisch voor spelfouten. Een tekst gaat er pas uit als alles klopt;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • Je hebt zin om je mouwen op te stropen en het verschil te maken voor kinderen in oorlog.

De organisatie

War Child is een jonge, dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. Het kantoor is gevestigd in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer.

Solliciteren

We zoeken een stagiair(e) die vanaf 1 september 2019 kan beginnen voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week. Als je bij ons stagiair(e) wordt, kun je rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken. Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan zo snel mogelijk:

Stagiair(e)s bij War Child dienen ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling. We stellen het op prijs als je van tevoren bij je opleiding informeert of deze stage wordt goedgekeurd. Vermeld dit graag in je brief.

Veiligheid van kinderen is voor War Child essentieel. War Child accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.