Meerdere stagiair(e)s Acties en Events - vanaf januari

”Als Stagiair(e) Acties en Events bij War Child bieden we je een zeer afwisselend en breed takenpakket. Op deze manier ervaar je hoe het is om onderdeel te zijn van een professionele en internationale organisatie.”

Periode (in overleg): tussen 22 januari 2023 en 30 juni 2023 voor minimaal 5 maanden (4 dagen per week)

Jij
Bent enthousiast over het werk van War Child en wilt graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van het toekomstperspectief van vele kinderen wereldwijd. Je weet van aanpakken en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarnaast weet je mensen aan je te binden zowel in woord als geschrift. Je bent een sociale team-player die ook zelfstandig te werk kan gaan, zonder het overzicht te verliezen. Op een empathische manier weet jij uiteenlopende fondsenwervende acties te organiseren en te begeleiden. Bovendien maak jij met je creativiteit partners nóg enthousiaster om met ons samen te werken! Kan jij je hier helemaal in vinden en heb je lef? Dan zoeken we jou!

Wij
Als stagiair(e) krijg je de kans om deel uit te maken van ons Fondsenwervende team! Wij zijn een sociaal en gedreven team met een missie. Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Dit doen wij door te focussen op zoveel mogelijk resultaat en tegelijkertijd samen met onze vrienden te kijken hoe wij de kosten zo laag mogelijk kunnen houden.

War Child Nederland bestaat uit ruim 30 gedreven professionals die verantwoordelijk zijn voor alle fondsenwervende activiteiten in Nederland. Zowel nationaal als in de 16 landen waar War Child actief is, zorgen wij voor de reputatie van de organisatie. De afdeling richt zich op de segmenten: bedrijven, particulieren, kinderen, scholen en events. Dit alles vanuit ons inspirerende hoofdkantoor in het Amsterdamse Watergraafsmeer. War Child Nederland is onderdeel van een ‘global’ War Child. Dit internationale aspect vind je terug op ons kantoor en zal je zeker ook niet ontgaan tijdens je werkzaamheden.

Jouw uitdaging

Ondersteunen bij het organiseren van uiteenlopende campagnes en events

 • Actief meehelpen met het opzetten van planningen en draaiboeken, informeren van derden en contacten onderhouden met deelnemers, gasten en partners
 • (Pro)actief contact houden met, het adviseren en informeren van de organisatoren van acties en events (schriftelijk, mondeling of persoonlijk)
 • Samenwerken met vrijwilligers en ondersteunen bij de vrijwilligerscoördinatie
 • Signaleren van fondsenwervende kansen die voor War Child interessant kunnen zijn en hier proactief op inspelen door ideeën aan te dragen
 • Ondersteuning van Account Managers bij onder meer: schrijven van communicatie middelen, coördineren van sponsoraanvragen en desk research ter voorbereiding op events/bezoek aan bedrijven
 • Zorg dragen voor de administratieve verwerking van informatie in ons CMS-systeem
 • Aangeven op welk vlak je meer wilt leren. In samenspraak is hier zeker ruimte voor

Jouw profiel

 • (Voor)laatste jaar HBO student (bijv. Marketing, Communicatie, Hotelschool, Event- of Leisure Management etc.)
 • Je staat ingeschreven als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling tijdens je gehele stage periode
 • Beschikt over eerder genoemde competenties en vaardigheden
 • Zelfstandig, secuur en draait je hand niet om voor administratieve taken
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs
 • Affiniteit met het werk van War Child
 • Beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week.

Solliciteren
We zoeken meerdere stagiair(e)s die in ieder geval vanaf half januari 2023 voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week ons team komen versterken. Je kunt rekenen op een interessante stage waarin je de kans krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.

Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week en uiteraard heb je recht op vakantiedagen. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je samen met ons aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog? Upload dan je nu CV en motivatiebrief vóór 9 december 2022 hier:

Stagiaires bij War Child dienen ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling. We stellen het op prijs als je van tevoren bij je opleiding informeert of deze stage wordt goedgekeurd. Vermeld dit graag in je brief.

Is dit niet jouw droomstage? Steun War Child door deze vacature met je netwerk te delen!

Veiligheid

War Child werkt vanuit humanitaire waarden en normen. Van mogelijke nieuwe collega’s vragen we hetzelfde. Voor War Child staat de veiligheid van de kinderen en jongeren die we steunen voorop. We bestrijden elke vorm van misbruik. Omdat we willen dat kinderen en jongeren geen enkel risico lopen komt dit uitgebreid aan bod bij de werving van nieuwe collega’s. Als onderdeel van sollicitaties vragen we daarom om referenties naar aanleiding van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme en een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Gelijke kansen

War Child droomt dat alle kinderen in vrede kunnen leven, wie ze ook zijn en waar ze ook opgroeien. Daarom is War Child trots dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die met ons wil werken. We bevorderen diversiteit en willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. War Child selecteert mogelijke nieuwe collega’s ongeacht hun gender, ras, nationaliteit, beperking, leeftijd of seksuele voorkeur.

Sollicitaties

We besteden zoveel mogelijk van onze inkomsten aan de ondersteuning van kinderen en jongeren. Daarom werken we efficiënt. Dat betekent dat we alleen sollicitaties bekijken die we via onze websites ontvangen. Mochten we een geschikte persoon vinden vóór de sluitingsdatum, verwijderen we de vacature van onze websites. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we dan niet meer in behandeling nemen.