Sporten voor kinderen in oorlog

Sporten voor een goed doel? Je kan op allerlei manieren sportief in actie komen voor kinderen in oorlog. Sporten kan van Dam tot Damloop tot het beklimmen van de Kilimanjaro. Geef je op!
Sporten War Child Oeganda TeamUp

Kinderen in Oeganda doen mee aan onze sportieve activiteiten

Foto: War Child

De kracht van samen sporten

Samen sporten is hier heel gewoon. Voor kinderen die opgroeien in oorlog is sporten helaas niet zo vanzelfsprekend. Onrust en conflict staan sportieve activiteiten vaak in de weg. Want hoe kun je hardlopen als je moet schuilen voor bombardementen? Of buiten voetballen als gewapende groepen jouw buurt over hebben genomen?

Wij kennen de kracht van sport. Door met kinderen te sporten leren we ze samenwerken, omgaan met stress en anderen te vertrouwen en respecteren. In projecten zoals TeamUp en SAHA versterken we met sport en spel de veerkracht van kinderen.

Sportief in actie komen

Net zoals kinderen in onze projecten wereldwijd sportief aan de slag? Door te sporten voor ons goede doel kun je geld inzamelen voor kinderen in oorlog. Schrijf je vandaag nog in voor één van onze sportevenementen hieronder.

Sporten voor kinderen in Colombia

Kinderen zijn actief bezig tijdens onze activiteiten in Colombia

Foto: War Child

Sporten War Child Colombia

Niet vergeten: ook rekken en strekken is belangrijk!

Foto: War Child

XTERRA Netherlands, Cross Triatlon Ameland

14/15 september 2019

In het weekend van 14 en 15 september kun je meedoen aan de crosstriatlon op Ameland onderdeel van wereldwijde XTERRA-circuit. Doe mee aan deze unieke uitdaging in het Waddengebied, laat je sponsoren en steun zo kinderen in conflictgebieden.

Dam tot Damloop

22 september 2019

Ben jij dit jaar één van de honderd hardlopers die met ons de Dam tot Damloop rent? Haal met jouw deelname geld op voor kinderen in oorlog. Zo zorg je ervoor dat elke stap telt! Doe met ons mee en start ’s ochtends de Damloop in het gunstig getimede Goede Doelen-startvak.

Mud Master Challenge

22 september 2019

Op de 3 of 5 kilometer lange stormbaan overwinnen Mud Masters vanaf 6 jaar samen met vrienden en familie het modderige maanlandschap met veel leuke hindernissen. Zo ga je op het Mud Masters Family-parcours samen een onvergetelijk avontuur aan in de buitenlucht, en maak je samen herinneringen voor het leven. Maak dit avontuur extra bijzonder door je te laten sponsoren voor War Child en het verschil te maken voor kinderen in oorlog. Daar gaat nog lang over nagepraat worden aan de keukentafel. Meld jouw actie aan en maak kans op een gratis ticket.

Dansen voor War Child

T/m 30 september 2019
Dans dan de sterren van de hemel! Treed op met je dansgroep, organiseer een benefietvoorstelling of laat je danskwaliteiten zien. Alles kan, en meer. Haal jij met jouw dansactie het meeste geld op voor kinderen in oorlog? Dan maak je kans op een unieke workshop van onze ambassadeur Michaela DePrince. (Let op: deze winactie loopt tot en met 30 september 2019.) Kom dus vandaag nog in actie!

Kili-Challenge

9 en 18 januari 2020

Ga samen met collega’s of vrienden de uitdaging aan: beklim de Kilimanjaro - de hoogste berg van Afrika - voor War Child en haal zoveel mogelijk geld op voor kinderen in oorlog. Durf jij het aan?

Sponsorloop

Organiseer met jouw klas of school een sponsorloop. Met ons vernieuwde sponsorpakket ga je vliegend van start! In het pakket vind je sponsorloopkaarten, stempelkaarten, een echte War Child-gymles en nog veel meer! Heb jij er al zin in?