Spelen voor Syrië

Kans op feestelijke première bij War Child schoolmusical

Amsterdam, 17 januari - De War Child schoolmusical ‘Voor kids gaat de zon op’, naar een idee van Marco Borsato en geproduceerd door Albert Verlinde, kan ook dit schooljaar weer gratis worden aangevraagd door basisscholen. De schoolmusical is sinds de start in 2011 door meer dan 2400 scholen opgevoerd. Dit is meer dan 35% van alle scholen in Nederland! Dit jaar vraagt War Child de basisscholen die de musical gaan opvoeren om tegelijkertijd een actie op te zetten om geld in te zamelen voor Syrische vluchtelingenkinderen. Door mee te doen maken de scholen kans op een feestelijke première van hun musical met rode loper, limousine, bezoek van een BN-er en fotografen.

De kans om deze première te winnen is dit schooljaar (2012/2013) groter dan ooit. Vorig jaar won één school in Nederland, dit jaar loot War Child uit alle scholen die deelnemen maar liefst 12 winnaars. In elke provincie wint één school de feestelijke première. Er zijn dus, voordat de zomervakanties starten, 12 feestelijke premières!

Win-Win situatie
Hiermee ontstaat een unieke win-win situatie: de kinderen in Nederland spelen in een supercoole eindmusical en tegelijkertijd helpen ze hun Syrische leeftijdsgenootjes om hetzelfde te kunnen doen: spelen. Dit is voor Syrische vluchtelingen simpelweg niet mogelijk. Nederlandse basisscholen kunnen hen helpen! Voor nog geen 20 euro kan een kind uit Syrië een jaar lang naar school en voor 125 euro kan een hele schoolklas uit Syrië een dag naar een veilige plek gebracht om te spelen. War Child organiseert deze hulp voor hen in Noord-Libanon.

War Child-ambassadeur Marco Borsato over zijn bezoek aan Syrische vluchtelingen: “In Libanon heb ik gesproken met gevluchte Syrische kinderen. Het is heel belangrijk dat deze kinderen de kans krijgen op een veilige plek hun ervaringen te verwerken. Onderwijs krijgen en gewoon weer even kunnen spelen.”

Vrolijk en gratis
De schoolmusical van War Child is gratis en 100% gesponsord tot stand gekomen door de steun van heel veel bedrijven. Scholen die zich aanmelden voor de schoolmusical van War Child ontvangen een gratis musicalpakket met musicalboekjes, een cd met de liedjes en actiematerialen. De musical is sinds de start in 2011 door meer dan 2400 scholen opgevoerd. Dit is meer dan 35% van alle scholen in Nederland! En dat is begrijpelijk. ‘Voor kids gaat de zon op’ is een vrolijke avonturenmusical met herkenbare belevenissen en situaties voor kinderen. De musical gaat over het thema kinderen in oorlogssituaties maar heeft een positieve boodschap en vrolijke muziek, want een groep 8 musical hoort natuurlijk een feestelijke afsluiting te zijn van de basisschooltijd!

- Zie hier een voorproefje van de (voor)pret van kinderen die de musical opvoeren  
- Vind hier de speciale YouTube schoolmusical pagina

 Aanmelden doe je op www.warchildschoolmusical.nl

Foto: Carolien Skikkenk