Sifa (12) moest vluchten uit Burundi

Meer dan een half miljoen mensen moest Burundi ontvluchten. De helft van de vluchtelingen is kind. Sifa (12) was een van hen. Na een zware reis vond zij met haar familie een nieuw thuis in DR Congo. Hier ging Sifa al snel meedoen aan de programma’s van War Child. Wij helpen kinderen zoals Sifa zodat ze eindelijk weer kunnen leren en veilig spelen. En hun nare ervaringen een plek geven.

Sifa gaat naar een basisschool in Lulinda, Dr Congo. “We moesten vluchten uit Burundi, dus ik kon niet meer naar school. Hierdoor miste ik veel lessen. Hier in Congo kan ik eindelijk weer naar school. Ik kan weer leren!”

Bouwen aan een toekomst

War Child biedt bescherming, psychosociale steun en onderwijs aan kinderen zoals Sifa. Hierdoor leren de kinderen omgaan met de gevolgen van de oorlog. Ze leren praten over hun nare ervaringen, en deze een plek geven. De kinderen kunnen zo weer gaan bouwen aan hun eigen toekomst en dat van hun land. War Child voorkomt hiermee dat een hele generatie verloren raakt.

Nog veel meer leren

“De leraar die we hebben is echt goed. Hij weet precies wat wij willen leren. Ik heb zelfs een hele hoge score gehaald!” zegt Sifa vol trots. “Mijn ouders hebben mij geleerd dat ik goed mijn best moet doen. Ik wil nog veel meer leren zodat ik later dokter kan worden.”

Meer over ons werk in Burundi en DR Congo

ASN Bank helpt mee

ASN Bank zet zich sinds haar oprichting in 1960 in voor een duurzame wereld. En zo investeert de ASN Bank ook in War Child. Om samen de vicieuze cirkel van geweld in DR Congo te doorbreken en kinderen en jongeren weerbaar te maken. De ASN Bank steunt War Child met de rekening ASN Ideaalsparen en de ASN Creditcard. Als je als klant kiest voor het thema 'tegen wapenindustrie' dan steunt de bank namens jou onder meer het project van War Child in Congo. Deze bijdrage betaalt ASN Bank zelf, en kost jou niets. Een mooie manier om War Child te steunen dus!