Zij namen War Child op in hun testament

Overweeg je om ons in jouw testament op te nemen? Zij hebben dit gedaan. Lees hier wat hun achtergrond en motivatie is. Over een ding zijn ze het allemaal eens: kinderen in oorlog moeten geholpen worden. Nu, en in de toekomst.
“Kinderen zijn al zo kwetsbaar. Ik voel me betrokken bij War Child en wil dat uitdragen in mijn testament."
René Waaijer, 55+

René en zijn vrouw ondersteunen al 15 jaar een kleuterschool in een dorpje in Gambia. Toen ze samen over hun testament gingen nadenken kwam War Child in beeld. "Kinderen zijn al zo kwetsbaar, laat staan in een omgeving met wapens en conflicten. Je weet dat die kinderen hulp nodig hebben. En ik wil niet dat er wettelijk wordt bepaald wat er met mijn bezittingen en vermogen gebeurt. Het is fijn om daar zelf de hand in te kunnen hebben.”

War Child in testament opnemen

Anton Schlichting heeft ons opgenomen in zijn testament

Foto: Jeppe Schilder

War Child in testament opnemen

Gerard Biesot: 'Kinderen hebben de toekomst, maar er is nog veel te doen.'

Foto: Jeppe Schilder

“Door War Child in mijn testament op te nemen, maak ik het leven van anderen wat makkelijker. Dat is voor mij een verrijking."
Anton Schlichting, 68

Anton is streng katholiek opgevoed. Hij komt uit een gezin met 11 broers en zussen en een moeder die al jong weduwe werd. Er was weinig ruimte voor affectie. Daardoor heeft hij veel gegeven in zijn leven. Tot zijn 60ste was hij maatschappelijk werker voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Nu zet hij zijn steun voor kinderen in schrijnende omstandigheden in in zijn testament. “Het is mijn intentie vooral kwetsbare kinderen te beschermen.”

“Voor de duurzaamheid van de jeugd geef ik War Child een plek in mijn testament."
Gerard Biesot, 63

Gerard is 63 jaar en woont in Amstelveen. Vijf jaar geleden overleed onverwacht zijn vrouw Gerda, met wie hij "een fantastisch leven" leidde. Ze maakten veel reizen over de hele wereld. Na haar dood zette Gerard zich in als vrijwilliger.

Over het opmaken van een testament had Gerard het ook nog met Gerda gehad. Ze waren het eens dat wat je tijdens je leven belangrijk vindt, je kunt blijven steunen in je testament. “Kinderen hebben de toekomst, maar er is nog veel te doen. Daarom geef ik War Child een plek in mijn testament. Voor de duurzaamheid van de jeugd.”