Testament opstellen? Steun kinderen in oorlog

Help met jouw nalatenschap kinderen in conflictgebieden bouwen aan een toekomst in vrede. Door War Child in jouw testament op te nemen laat je iets heel bijzonders na.

War Child in testament opnemen

Ook als je er niet meer bent kun je kinderen steunen. Met de juiste hulp zijn zij sterker dan oorlog. Help ons kinderen deze steun te geven. Stel erfbelasting vrij je testament op met War Child in gedachten.

Venezuelan refugee children participate in War Child's TeamUp

Kinderen in Colombia spelen op onze veilige plek

Foto: War Child

TeamUp voor kinderen in Sri Lanka - War Child

In Sri Lanka leren kinderen tijdens een TeamUp sessie hoe zij om moeten gaan met hun emoties

Foto: War Child

“Door War Child in mijn testament op te nemen, maak ik het leven van anderen wat makkelijker. Dat is voor mij een verrijking."
Anton Schlichting (68)

Geef kinderen houvast met je nalatenschap

Ook als je er niet meer bent kun je bijdragen aan hulp voor kinderen in oorlog. Steun die zij goed kunnen gebruiken, want opgroeien te midden van geweld is niet niks. Elk kind heeft zijn eigen verhalen, herinneringen en nachtmerries.

Zo vertelt Lulu (9) ons hoe zij op driejarige leeftijd moest vluchten uit Syrië. Na een jaar op de vlucht komt zij met haar moeder aan in Libanon. Hier vangen wij het gezin op in één van onze veilige plekken. Sindsdien doet Lulu wekelijks mee aan onze sport-, spel- en dansactiviteiten. Dit geeft haar houvast; ze heeft altijd iets om naar uit te kijken.

““TeamUp heeft mij geholpen mijn nare ervaringen te vergeten. We leren samenwerken en hoe we met elkaar moeten omgaan""
Nelson
Nelson woont nu met zijn familie in een vluchtelingenkamp in Oeganda - War Child

Nelson uit Burundi kan dankzij onze hulp weer omgaan met zijn gevoelens en krijgt zo weer vertrouwen in zichzelf en anderen

Foto: War Child

Nalatenschap voor kinderen in oorlog

Wij geloven in de kracht van kinderen. Elke dag zien wij hoe veerkrachtig zij zijn. Daarom weten wij: met de juiste steun zijn kinderen sterker dan oorlog. Met jouw nalatenschap kunnen wij kinderen deze steun geven en laat je kinderen een toekomst na. Door War Child in je testament op te nemen bepaal je wie in jouw nalatenschap mag delen. Denk eens over deze zaken na voordat je je testament gaat opstellen:

1. Erfbelasting vrij

Erfbelasting is een directe belasting die wordt geheven over de erfenis die een erfgenaam ontvangt uit de nalatenschap van de overledene. War Child staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een ANBI zet zich voor minstens 90% in voor het algemeen nut. Hierdoor wordt er geen erfbelasting geheven over jouw nalatenschap en komt je steun volledig ten goede aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog en conflict.

2. Legaat of erfstelling

Wil je een bepaald geldbedrag of goed (bijvoorbeeld een huis) nalaten aan een goed doel zoals War Child, dan kun je dat tijdens het opstellen van je testament regelen.

Legaat
Een legaat is een specifiek bedrag of object van nalatenschap. Geef in je testament aan welk geldbedrag of welk goed (bijvoorbeeld een huis) je wil nalaten. Je kunt meerdere legaten opnemen in jouw testament. Zorg er in elk geval dat je wensen helder op papier staan, zo voorkom je eventuele onduidelijkheid in de toekomst.

Erfstelling
Een erfstelling is een bepaling in je testament waarmee je iemand tot erfgenaam benoemt. Als je een goed doel zoals War Child wilt laten erven, dan kun je een testament opstellen. Je kunt War Child benoemen in je testament als (mede)erfgenaam, dat is erfstelling. Wij ontvangen dan een (erfbelasting vrij) percentage van jouw nalatenschap. Je beslist zelf welk percentage dat is.

3. Testament opstellen met notaris

Je kunt zelf kiezen welke notaris jou begeleidt in het opstellen van je testament. Na ondertekening zorgt de notaris ervoor dat jouw testament wordt opgenomen in het Centraal Testamentenregister (CTR). Zo kan jouw testament na je overlijden door elke notaris in Nederland worden opgevraagd. Je kunt je testament op elk moment laten wijzigen zodat je volledige controle behoudt over je nalatenschap.

Deze gegevens heeft een notaris nodig van ons als ANBI: Stichting War Child, gevestigd te Amsterdam, postadres: Helmholtzstraat 61-G, 1098 LE Amsterdam. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 41215393.

Onze partners

Partner War Child Nu notoriaat.nl

NuNotariaat

Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regel je online eenvoudig én in je eigen tempo je testament voor een vaste lage prijs.

naar website
Toegift.nl partner van War Child

Toegift.nl

Wij doen samen met 95 andere goede doelen mee aan de gezamenlijke campagne Toegift.nl over nalaten.

naar website

Help kinderen bouwen aan een veilige toekomst | Toegift.nl