Samen zorgen we voor impact

Per 1 september 2015 is Tjipke Bergsma de nieuwe directeur van War Child: “Samen met het team van War Child en alle Friends ga ik mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen. Dat is nu meer dan ooit nodig.”

"We ontwikkelen nieuwe programma’s waarmee de kwaliteit van het werk voor oorlogskinderen verder toeneemt." Tjipke Bergsma heeft een grote staat van dienst in zowel commerciële ondernemingen als in de goede doelensector. Hij werkte in Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen en leidde de Nederlandse afdeling van Plan. De laatste jaren was Tjipke deputy CEO en Regionaal Directeur Americas van Plan International. Eerder was hij al Directeur Programma’s van War Child, waar hij programma’s in 13 landen ontwikkelde.

Samen blijven we ons inzetten voor oorlogskinderen
Tjipke: “Als een van de eersten in de jaren negentig werd ik Friend, donateur van War Child. Ik heb me vrijwel mijn hele leven ingezet voor kinderen die het moeilijk hebben. Nu ben ik terug bij War Child, met veel ideeën. War Child heeft de laatste jaren fantastische resultaten behaald. Dat houden we vast, want dat zijn we verschuldigd aan oorlogskinderen. Kinderen hebben het recht om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daar zet ik mij voor in. En in het bijzonder voor kinderen die moeten opgroeien in een oorlog of conflict. Bij War Child bieden wij kinderen een stukje veiligheid, educatie, psychosociale hulp. Ik wil graag ook extra aandacht voor hun perspectief. Dat geeft kinderen en jongeren in conflictgebied uitzicht. Als zij een betere toekomst hebben, zoeken zij het conflict niet opnieuw op. We zullen bevlogen blijven werken voor oorlogskinderen. In alle landen waar we actief zijn of actief moeten worden. Samen zorgen we voor veel impact. Samen blijven we ons inzetten voor een betere toekomst voor oorlogskinderen.”

- Tjipke Bergsma