Een veilige plek voor oorlogskinderen

Het project Building Skills, Changing Futures combineert psychosociale hulp met een beroepsopleiding. Resultaten uit het door oorlog geteisterde Noord-Oeganda laten zien dat dit werkt. Duizenden jongeren hebben dankzij uw steun nieuwe ‘skills’ geleerd. Het project dat inmiddels bijna vijf jaar loopt, komt ten einde. Maar er zijn nog zo veel meer kinderen die uw hulp kunnen gebruiken. Daarom komen uw donaties vanaf nu ook ten goede aan de Safe Spaces van War Child.

Ernst Suur, Programma Directeur War Child Oeganda: “Als je niet goed in je vel zit kun je ook niet goed leren. Daarom is er eerst psychosociale hulp geboden aan in totaal bijna 4000 jongeren. Vervolgens hebben ze een vakopleiding gedaan. Nu zijn vele van hen succesvol aan het werk. Als bijvoorbeeld kapper, automonteur of boer. Dat is een grote impuls voor de lokale economie.” Dankzij de steun van onze Business Friends. Dankzij u.In het volgende filmpje vertellen verschillende jongeren hun verhaal.


Kijk mee in een Safe Space
Meer dan ooit is hulp voor oorlogskinderen nodig. Bijvoorbeeld in het door vluchtelingen overspoelde Libanon. Ruim een half miljoen kinderen zijn vanwege de oorlog in Syrië gevlucht naar buurland Libanon. In Libanon moeten deze kinderen een nieuw bestaan opbouwen, voor een nog onbepaalde tijd. Ze kennen vaak niemand en kunnen niet naar school. War Child vangt deze kinderen op in Safe Spaces; veilige plekken waar ze terecht kunnen om hun oorlogservaringen te verwerken. In creatieve workshops. Met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming kunnen kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen en bouwen aan een vreedzame toekomst. Neem een kijkje in de Safe Space van War Child in Libanon:

Het komende jaar houden we u uiteraard op de hoogte over de Safe Spaces. Want u steunt de Safe Spaces en daarmee ook vele oorlogskinderen. Daar is War Child u enorm dankbaar voor.

Onze Business Friends kunnen nieuw communicatiemateriaal aanvragen over het Safe Spaces project. Stuur dan een email naar emma.wille@warchild.nl.