Een Safe Space voor elk oorlogskind. Doe mee!

Wat betekent veiligheid voor jou? Voor de Syrische Amar* (9) is het een kamer die op slot kan tegen kidnappers en inbrekers. Toen het geluid van de bommen en geschreeuw te dichtbij kwam, vluchtte zij samen met haar ouders. Haar droom is later terug naar huis te kunnen.

In onze Safe Space is ze veilig. Ik merk dat kinderen als Amar altijd op zoek zijn naar mensen bij wie zij zich veilig voelen. Ze moesten alles achterlaten. Sommigen zijn hun ouders kwijt. Ze zijn doodsbang, teruggetrokken, alleen. Deze kinderen dragen de oorlog nog elke dag met zich mee.

Safe Spaces geven hoop

Als we met de kinderen voetballen, dansen of zingen, verandert dat. We helpen deze kinderen via onze programma’s te leren omgaan met hun heftige ervaringen. In onze Safe Spaces zie ik de kinderen voor mijn ogen veranderen. We geven hoop terug voor angst. Als ik dan de fonkeling in hun ogen zie, weet ik dat we goed zitten.

Een Safe Space voor elk oorlogskind. Doe mee!

In Libanon leven nu ruim 700.000 gevluchte Syrische kinderen. En elke dag komen er meer bij. Op dit moment zijn er nog lang niet genoeg Safe Spaces om alle kinderen te helpen. Laten we daar nu verandering in brengen.

Voor € 15.000 kunnen we een Safe Space opzetten. Al voor € 20 kun je een kind helpen. Doe je mee?

Alvast ontzettend bedankt.

Melad,

Veldmedewerker War Child Libanon

PS Voor elk kind een Safe Space. Dat is wat ik samen met jou wil bereiken. Daarom is jouw support zo belangrijk!

*Amar is voor haar eigen veiligheid een schuilnaam.

Een Safe Space voor elk oorlogskind. Doe mee!