Reactie War Child op film Madonna over Michaela DePrince

Gisteravond maakte Madonna bekend dat zij een film over het leven van Michaela DePrince (Nationale Opera & Ballet en War Child) gaat regisseren.

 
Amsterdam, 14 maart 2018, 9.00 uur

Rolmodel voor miljoenen kinderen

Tjipke Bergsma, directeur War Child: “Dit is fantastisch nieuws. Haar toch al indrukwekkende verhaal krijgt hiermee een prachtig vervolg. Niet alleen voor Michaela komt een droom uit, maar ook voor War Child. Michaela laat zien dat – ondanks dat ze uit een oorlogsgebied komt – ze haar talenten volledig heeft kunnen benutten. War Child is ontzettend trots op Michaela dat zij zo’n enorm rolmodel is voor miljoenen kinderen die opgroeien in conflict.”

Ambassadeur

Sinds begin 2016 is Michaela DePrince ambassadeur van War Child. Michaela groeide zelf op in tijden van oorlog in Sierra Leone. Ze weet als geen ander wat oorlog met je doet en hoe je je kracht kunt hervinden. De afgelopen twee jaar zette zij zich vol overgave in voor War Child. Zo bezocht Michaela het werk van War Child in een azc in Utrecht en ging zij eind vorig jaar op pad naar Oeganda. Daar gaf zij onder meer balletles aan Zuid-Soedanese kinderen en deelde haar eigen verhaal met hen.

Foto: War Child | Jeppe Schilder