Protracted Crisis Oeganda

Dit project is onderdeel van een breder programma, dat zich richt op het brengen van stabiliteit in dit gebied (the Great Lakes Region of Africa). Dit project vindt ook plaats in Burundi en Congo.

Het richt zich op bescherming en welzijn van kinderen, die zwaar zijn getroffen door het geweld in hun leefomgeving. Ook zorgt War Child er in dit programma voor dat jonge mensen in Oeganda toegang krijgen tot werk, doordat ze worden bijgeschoold of doordat ze een vakopleiding krijgen. Dit is hard nodig, want door het geweld hebben veel jonge mensen hun opleiding niet af kunnen maken. Daarnaast konden sommigen jaren niet naar school, omdat veel scholen gesloten waren door het geweld, of de weg naar school niet veilig was.

Kinderen krijgen weer toegang tot materialen en faciliteiten die nodig zijn om vaardigheden te ontwikkelen en om meer kans te hebben op een baan, of om zich te kunnen ontplooien als zelfstandige.

Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten die zijn afgeleid uit het ‘DEALS’ programma van War Child. Deze creatieve methode laat kinderen door middel van muziek, toneel of multimedia kennismaken met hun eigen talenten, en door deze vaardigheden bouwen ze weer zelfvertrouwen op. Zodat ze een toekomst zonder angst tegemoet gaan.