Programma backstage@war child

De dag start met een inspirerende Talk ‘Wat doet oorlog met een kind’. Daarna kun je kiezen uit vier workshops. Iedere workshop duurt ongeveer 45 minuten en wordt drie keer aangeboden. Bekijk rechts op deze pagina de Time Table voor de tijden en locaties.

Uitnodiging backstage@warchild
Workshop: TeamUp: Oefeningen uit het veld
Wist je dat we inmiddels ook in Nederland werken? Samen met Save the Children en UNICEF bieden we gevluchte kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra sport, spel en dans om hen te helpen met het verweken van hun heftige ervaringen. Dit initiatief heet TeamUp. We vertellen je graag meer over dit project. We doen samen oefeningen die we ook met de kinderen doen en leggen je de achterliggende gedachte van deze oefeningen uit. 

Workshop: Veiligheid en beveiliging
Werken dichtbij het conflict brengt risico en gevaar met zich mee. Wat voor onveilige situaties komen wij tegen in ons werk? Hoe zorgen wij voor veiligheid van de kinderen en onze medewerkers? We zullen het je niet alleen vertellen, maar je zult het ook gaan voelen. Durf je het aan? Deze sessie is voor 18 jaar en ouder. 

Workshop: Ons werk in de praktijk
Onze Research & Development afdeling is continu bezig onze programma's te testen, verder te ontwikkelen en te verbeteren. War Child vindt het belangrijk dat elk oorlogskind mee kan doen aan onze programma's. Dat is helaas veel makkelijker gezegd dan gedaan. Juist in oorlogsgebieden is het leven hard en worden kinderen gediscrimineerd en gestigmatiseerd. Daardoor worden kinderen die die het juist zo hard nodig hebben buitengesloten. Wie zijn deze kinderen? En waar lopen ze tegenaan? En wat zijn oplossingen voor deze lastige situaties? 

Workshop: Ontmoet de veldmedewerker
Hoe kunnen wij kinderen helpen in een land dat in oorlog leeft? Wat zijn de uitdagingen die de War Child veldwerkers tegenkomen in hun dagelijkse werk? Je gaat in gesprek met onze voormalig veldmedewerker Waldo Serno, die nu op ons hoofdkantoor werkt maar nog steeds met grote regelmaat naar de projectlanden afreist. We bespreken een aantal prikkelende dilemma’s die we tegen komen in het veld en hoe wij daarmee omgaan.

Voor de kids: 

Safe Space (circa 4-10 jaar)
Deze dag hoeven de kids zich geen moment te vervelen. Speciaal voor hen hebben we een heuse Safe Space ingericht. In een War Child Safe Space kunnen de kinderen plezier maken en nieuwe vrienden ontmoeten. Een Safe Space is in conflictgebied een veilige plek waar kinderen leren omgaan met hun ervaringen. Dat doen we onder andere met spel en educatie. 

War Child Kidsclub (circa 9-14 jaar)
Dit is de club voor alle kinderen die willen, weten helpen en doen. Bij de Kidsclub kunnen zij bijzondere video's en verhalen bekijken. Van kinderen die leven in landen waar oorlog is, van Nederlandse kinderen die in actie komen, van mensen die bij War Child werken. En natuurlijk van de YouTubers van de Kids Club: Britt, Rens, Quinty en Niels. Zij gaan speciaal voor ons op pad met hun camera. En als klap op de vuurpeil... wie de tofste challenge bedenkt voor onze YouTubers, speelt zelf mee in een van hun video's. Kom ook langs voor informatie over een werkstuk, spreekbeurt, actie of maatschappelijke stage. Daar scoor je extra punten mee op school! 

MELD JE SNEL AAN