"We hopen met het mooie weer in aantocht veel geld op te brengen!"

Waarom komen jullie in actie voor War Child? Dit vragen we aan studenten Jesse de Hoop en Daan Vriend, die een unieke pop-up store openden in Doetinchem.

Pop-up store voor War Child

De pop-up store, genaamd 'Boek en Meer', is van 9 tot 21 april geopend. De winkel verkoopt streekproducten, waarvan de opbrengst naar War Child gaat. Daan en Jesse, studenten van het Groene Lyceum in Doetinchem, hebben de originele actie bedacht en uitgevoerd.

Hoe en wanneer kwamen jullie op dit idee?

"We hebben vanuit school de opdracht gekregen om een pop-up store te starten voor twee weken. Hiervoor moesten we zelf alles regelen. Van pand tot producten en idee." 


Wat er met de winst zou gebeuren was nog even punt van discussie, maar de jongens wilden het in ieder geval een mooie bestemming geven: "We wilden graag onze winst aan een goed doel schenken. Hiervoor hebben we eerst allemaal drie goede doelen uitgezocht en vervolgens zijn we gaan stemmen. Na de stemming zijn we bij War Child uitgekomen!" 

Wat willen jullie met deze pop-up store bereiken?

"Het doel van onze pop-up store is om zoveel mogelijk te verkopen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child. Naast dat het een leuk project is en we er veel van kunnen leren."

 

Hoe is de opening verlopen?

De opening van 'Boek en Meer' was volgens de jongens een groot succes. "Onze actie loopt tot nu toe voorspoedig! We hebben vandaag veel mensen gehad die onze winkel binnenliepen." Jesse en Daan verwachten in de dagen na de opening nog meer publiek te trekken. "We hopen met het mooie weer in aantocht veel geld op te brengen."

Zouden jullie dit vaker willen doen?

"Door de dingen die War Child doet, zou ik zeker nog een keer een actie doen voor War Child," wordt er vastberaden afgesloten. "Wat wij goed vinden is dat kinderen in oorlogsgebieden worden geholpen. Deze kinderen kiezen niet zelf voor deze situatie en verdienen hulp en een oplossing. Dat wij hieraan kunnen bijdragen is mooi!"

De actie van Jesse en Daan verscheen ook op de Gelderse omroep Regio8! Lees het hier

MEER OVER HET WERK VAN WAR CHILD

KOM OOK IN ACTIE!

Tekst: Luc van Doorne
Beelden: Regio8 / Jesse de Hoop en Daan Vriend