Pingpongen op een berg

Vroeger gingen wij elk jaar naar Frankrijk met vakantie. Wagen helemaal vol geladen en dan op pad. De heenweg was natuurlijk even jammer. Geen airco, veel files en dan honderd keer vragen: “Zijn we er al?” Als we dan aankwamen in Frankrijk begon de vakantie pas echt. Mijn ouders gingen de tent opzetten en mijn zusje en ik vluchtten gelijk het zwembad in. Ja dat pakten we natuurlijk slim aan :)

Kamperen in het bos

Wij gingen elk jaar met ons gezin kamperen en dat vond ik superleuk! We kampeerden altijd op hele kleine campings, die vaak bovenop een berg lagen. Of in een bos. Er waren altijd genoeg Nederlandse kinderen om mee te spelen. De dagen vlogen voorbij: zwemmen in een rivier of meer en eindeloos lang pingpongen!

Joepie! Een nieuw schooljaar. Ik vond vakantie wel lekker hoor, maar soms vond ik het ook wel lang duren. We gingen nooit de hele schoolvakantie weg, dus zaten we ook behoorlijk wat tijd thuis. Dan verlangde ik op het eind echt wel weer naar school. Naar mijn vrienden en ook wel weer naar het nieuwe schooljaar! Heb jij dat ook of mag de vakantie van jou voor altijd duren?

Tips tegen verveling

Verveel je je tijdens de vakantie? Dan kun je misschien wel… … Vragen of je mag picknicken in de tuin met jouw vrienden. … Fruit kopen en daarvan jam maken. Kun je heel lang bewaren! … Vragen of je een tent mag opzetten in de tuin en er een nachtje in mag slapen. … Je kamer eens goed opruimen en alles een ander plekje geven. … Plaatjes uit oude tijdschriften scheuren en een mooie collage maken.

En natuurlijk heb je nu alle tijd om een gave actie te bedenken om geld in te zamelen voor oorlogskinderen. Sommige oorlogskinderen kunnen namelijk helemaal niet naar school of maken lastig vrienden. War Child helpt deze kinderen. Kijk hier voor leuke actie-ideeën.

Fijne vakantie!

Groetjes, Jetske